Features

De Grote Beren Van Morgen 2018: Sam Fender & Amery

Eén dag na drie koningen, kronen wij vandaag twee ‘Grote Beren Van Morgen’ tot toekomstige koningen van de muziek. Beide artiesten maakten in 2017 een opmerkelijk debuut. Het afgelopen jaar kan daarom ook als generale repetitie gezien worden voor hetgeen dat hen in 2018 te wachten staat. Zij behoren tot onze 14 internationale en 14 Belgische acts, waarvan we er elke dag één van elk voorstellen, die in 2018 helemaal kunnen doorbreken. Vandaag stellen we na het vrouwelijk geweld van gisteren Sam Fender en Amery voor.

Sam Fender

Hij heeft de looks en de charmes van een posterboy, maar dat hij platte popmuziek maakt, kunnen we niet zeggen. De modellooks zijn natuurlijk mooi meegenomen, maar dat verklaart zijn succes nog niet. Sam maakt geen lovesongs, maar kaart liever thema’s als fake news en seksuele intimidatie aan. Zijn indiesongs zijn daarom niet plat te noemen, maar vertellen eerder verhalen en ervaringen die niemand koud laten. In maart kwam zijn debuutsingle “Play God” uit en topsingles “Greasy Spoon”, “Millennial” en “Start Again” volgden. Eén voor één sterke nummer die ons wisten te verrassen. Een uitgebreide tour met Bear’s Den gaf hem de kans om wat live te spelen, want dat zal hij in 2018 ongetwijfeld solo ook doen.

Indie zit sinds jaren weer in de lift en als we Sam Fender’s muziek luisteren zijn we hierom uiterst content. Zijn songs worden gemixt door Barny Barnicott, ene producer die ook voor o.a. Arctic Monkeys, Kasabian en Franz Ferdinand achter de knoppen zit. Dat hij potentieel heeft, weet ook de BBC die hem tot één van de kandidaten voor de BBC Sound Of 2018 kroonde. In 2018 kunnen we een eerste ep of lp verwachten, die de muziekwereld ongetwijfeld in zijn armen zal sluiten. We kroonden zijn single “Play God” tot negende beste nummer van 2017 in onze 101 beste singles van 2017 en we hopen hem in 2018 te kunnen kronen tot revelatie van het jaar!

Amery

Elton John vindt hem waarlijk fabulous en hij wist met amper twee singles op zijn naam de Belgische radiozenders al te overtuigen tot het grijsdraaien van die ene “I Need Loving”. Feel-good vibes van eigen bodem, met insteken van Michael Jackson en Justin Timberlake, dat is wat je van Amery kan verwachten. Hij maakt nummers zo catchy dat je ze na éénmaal luisteren gewoon niet meer uit je hersencellen krijgt.

De Belgische-Rwandees raakte op jonge leeftijd gefascineerd door de “Billie Jean” videoclip van Michael Jackson, en kwam tot de conclusie dat dit was wat hij wilde doen. Een jongensdroom die het afgelopen jaar mooi werkelijkheid werd. Tot een jaar terug wist amper iemand af van het bestaan van deze jonge twintiger, waar nu iedereen het catchy zinnetje ‘Cause I need lovin’, lovin’, I need love, lovin’’, misschien met klein beetje schaamte, staat mee te brullen. Laat hem een fenomenaal talentvolle guilty-plessure van eigen bodem zijn die onze ‘het-kan-mij-totaal-niet-schelen-wat-anderen-denken’ danspassen in de keuken ontlokt. Het afgelopen jaar mocht hij een showcase verzorgen voor ELLE Frankrijk, kreeg airplay over het kanaal op Beats 1 en mocht spelen in Brussel en Antwerpen. Wat we van hem in 2018 mogen verwachten? Een eerste album, en meer live-shows. Onze boodschap? Hou deze jongeman vooral goed in de gaten want Amery zou wel eens snel buiten onze landsgrenzen kunnen gaan treden.

De Grote Beren Van Morgen 2018:

Lo Moon & Portland

Lewis Capaldi & Blu Samu

TOUTS & Danny Blue And The Old Socks

Emily Warren & Angèle

Col3trane & Yusuf

Maddy Jane & Josefien Deloof

1529 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sam Fender - "Alright"

Eind juni werden er enkele harten gebroken toen Sam Fender enkele dagen op voorhand verstek moest geven voor Rock Werchter. In 2019…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2021

2021 was wederom niet het makkelijkste jaar uit ons bestaan, maar de constante bleef gelukkig wel dat er ook in coronatijden heel…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Queens of the Stone Age, alt-J, Jamie xx, Jorja Smith en veel meer naar Rock Werchter 2022!

We hebben er de afgelopen jaren naar gehunkerd, maar in 2022 zal onze knaldrang eindelijk worden beantwoord. Een van de plaatsen waar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.