Uitgelicht

De 101 beste singles van 2017

Uitgelicht

De 101 beste singles van 2017

15. Winston Surfshirt – Be About You

In Februari waren we te horen op de radio, het nummer dat we voor altijd daarmee zullen associëren is deze van Winston Surfshirt. Chille laidback vibes waarin alle genres elkaar ontmoeten.

14. Lo Moon – This Is It

Dit is het nog steeds niet voor Lo Moon. De band blijft maar straffe songs uit hun mouw schudden maar veel krijgen ze er niet voor terug. Hoewel ze eerder te vinden waren als voorprogramma van London Grammar, zijn we nu zeker dat 2018 het jaar van de band moet worden. “This Is It” is trouwens een epische single die je moet gehoord hebben.

13. Minke – Gold Angel

We hebben het wel voor beloftevolle debuutsingles en die van Minke was er eentje waar we niet omheen konden. Straffe pop met R&B invloeden die door de productie heel uniek klinkt, een niveau waar ze tot nu toe niet meer aan geraakt is.

12. Portugal. The Man – Feel It Still

De kans is groot dat je dit nummer ondertussen helemaal beu bent, maar het is wel een zeer sterk nummer. Het heeft een aanstekelijke vibe, zorgt voor een zomerse sfeer en iedereen kan het ondertussen ook meezingen, moet niet meer zijn toch?

11. Ty Segall – My Lady’s On Fire

Ty Segall is een veelvraat en begin dit jaar bracht hij dan ook alweer een nieuw album uit en ook begin volgend jaar is het weer van dat. “My Lady’s On Fire” is een zalige ballad die eens de andere kant van de anders furieuze rocker in de schijnwerpers zet.

10. Hundred Waters – Blanket Me

Hundred Waters bracht dit jaar een straf album uit en daaruit is “Blanket Me” toch wel de beste song. De hoge vocals van frontvrouw Nicole Miglis draaien overuren, breng dit in combinatie met de mysterieuze sfeer van de band en je krijgt een fenomenaal nummer.

9. Sam Fender – Play God

Sam Fender zou binnenkort wel eens een god kunnen worden, maar voorlopig moet hij dit nog spelen. Met “Play God” wist hij alvast een zeer aanstekelijke doch doordachte single af te leveren.

8. Mr Jukes – Grant Green Ft. Charles Bradley

Charles Bradley is niet meer, maar één van de laatste songs waarop hij te horen was, is er eentje met Mr Jukes. Het soloproject van de frontman van Bombay Bicycle Club bracht soul samen met electro en dat zorgde voor een erg vrolijke sfeer.

7. Lewis Capaldi – Bruises

Singer-songwriters zijn er van alle soorten en maten, maar Lewis Capaldi wist met “Bruises” een fenomenaal debuut af te leveren. Straffe stem, zachte piano en vooral de treurige sfeer zorgen er voor dat je spontaan een traantje laat.

6. Superorganism – It’s All Good

Superorganism brak dit jaar door met “Something For Your M.I.N.D.”, toch hebben wij het meer voor de debuutsingle. Een fijn opgewekte song die ook de vervreemde vocals van de band centraal stelt en toch toegankelijk is.

5. Isaac Gracie – Reverie

“Reverie” brengt emoties naar boven, dat komt door de breekbare stem van Isaac Gracie, maar evengoed door de desolate sfeer dat er in heerst. Toch is er altijd hoop en die wisselwerking zorgt er voor dat dit een steengoed nummer is.

4. The Orielles – Sugar Tastes Like Salt

Een band om in 2018 in de gaten te houden, al brachten ze in 2017 al één van de beste nummers uit. “Sugar Tastes Like Salt” bevat zoveel tempowisselingen, onderliggende melodieën en fascinerende gitaren dat het iedere luisterbeurt blijft boeien.

3. Arcade Fire – Everything Now

Het album stelt niet veel voor, maar de titeltrack is er wel eentje die nog steeds een zomers gevoel bij ons oproept. “Everything Now” liet Abba deze zomer terug herleven en wij fluiten nog steeds vrolijk mee met de melodie van het nummer.

2. Sigrid – Don’t Kill My Vibe

Hier kon evengoed een andere single van Sigrid staan, maar we gaan toch voor haar debuut. Hiermee kwam ze meteen binnen en verdween ze eigenlijk nooit meer van onze radar. De toekomst van de pop is Noors.

1. Rolling Blackouts Coastal Fever – The French Press

Een naam die je onmogelijk kan onthouden en toch onvergetelijke muziek maakt. “The French Press” bracht Rolling Blackouts Coastal Fever op een hoog niveau, zo hoog zelfs dat dit nummer nog steeds een wauwgevoel bij ons oplevert.

Voor het gemak vind je al onze nummers ook op Spotify:

En YouTube:

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lo Moon – I Wish You Way More Than Luck (★★★): Existentiële reis

Aan het begin van deze tot nu toe druiligere lente, zorgt pscyhpopband Lo Moon voor wat verfrissing met I Wish You Way…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Noah Kahan - “Forever”

Het is zeker geen geheim dat je op dit moment niet om Noah Kahan heen kan: “Stick Season” staat overal te gloeien…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Lo Moon - "Water" & "Connecticut"

Het blijft een raadsel waarom Lo Moon nog steeds geen groot publiek weet aan te spreken. De band uit Los Angeles weet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.