Uitgelicht

De 101 beste singles van 2017

Uitgelicht

De 101 beste singles van 2017

40. Songhoy Blues – Bamako

Ook van desert blues zijn we niet schuw. Songhoy Blues kan als geen ander hun Malineese roots perfect in hun muziek implementeren. Afrikaanse vibes met een bluesy sfeertje, soms moet dat niet meer zijn.

39. Catholic Action – Doing Well

Ook Catholic Action bracht dit jaar een album uit dat nergens echt werd opgepikt. Toch is “Doing Well” een mix van punk en dromerige pop met een vuile stem die toch goed in het oor ligt.

38. Django Django – Tic Tac Toe

Opgewekte vrolijke muziek van Django Django, het is iets wat ze nog steeds kunnen. Het snelle tempo in “Tic Tac Toe” er bij genomen zorgt dit voor de meest positieve vibe van deze lijst.

37. Alvvays – Dreams Tonite

De nieuwe plaat van Alvvays was niet zo’n topper als hun debuut. Te weinig vernieuwing, maar “Dreams Tonite” is wel een fijn dromerig nummertje dat we nog steeds van bij het begin kunnen meezingen.

36. Estrons – Strobe Lights

Furieuze punk met een vrouw als leider, het is een zeldzaamheid. Estrons doet ons toch geloven dat het kan werken want met “Strobe Lights” hebben ze een heel sterk nummer afgeleverd.

35. Robert Finley – Medicine Woman

Nu Charles Bradley niet meer onder ons is, moeten we op zoek naar een vervanger. Robert Finley zou zomaar eens kunnen de volgende grote soulman zijn. Hoewel hij ruwer klinkt, brengt hij zijn muziek ook op zo’n manier dat je meteen fan bent.

34. Dan Auerbach – Shine On Me

The Black Keys waren dit jaar nergens te vinden, gelukkig bracht Dan Auerbach wel een fijn solo-album uit. “Shine On Me” is daaruit het orgelpunt door zijn opgewekte vibe.

33. Jimi Charles Moody – Shame

Eerlijke muziek, het is tegenwoordig zeldzaam. Jimi Charles Moody brengt zijn muziek op zo’n manier dat je niet anders kan dan te geloven wat hij zingt. Straffe kerel, en bij “Shame” zou je zelfs nog durven dansen ook.

32. Coldplay – All I Can Think About Is You

Nooit gedacht dat Coldplay nog in een eindejaarslijstje zou belanden, maar met “All I Can Think About Is You” bewijzen ze dat het nog steeds mogelijk is om meligheid te combineren met breekbaarheid zonder te commercieel te gaan.

31. Holy Oysters – Fire Dancing

Franse vrolijke muziek van Holy Oysters, het is eens wat anders. Ons doet “Fire Dancing” wat denken aan Phoenix, even vrolijke synths en een zeer opgewekt gevoel doorheen het volledige nummer.

30. Kirin J Callinan – S.A.D.

Kirin J Callinan deinst nergens voor terug. Dit jaar was een klein beetje het jaar van deze legendarische Australische zanger. Met “Big Enough” wist hij een gigantische meme te creëren, maar met “S.A.D.” heeft hij een heel sterk nummer gemaakt. Zing ‘just another song about drugs’ mee en dans mee met Kirin.

29. Francis Novotny – Between The Lines

Goeie productie is alles en als je er dan nog eens een straffe stem boven kan zetten, ben je wel goed bezig. Francis wist dit met “Between The Lines” perfect te combineren, waardoor soul en stevige beats goed in interactie gaan.

28. Real Estate – Stained Glass

We hebben het wel voor dromerige muziek en Real Estate is hier nog steeds één van de huidge leiders in. De uptempo vibe in “Stained Glass” geeft ons nog steeds een extreem vrolijk gevoel.

27. Body Count – No Lives Matter

Ice T moet zijn hart luchten en doet dat terug met Body Count. Vettige riffs en een furieuze stem zorgen er voor dat iedereen hem gelooft. “No Lives Matter” is duidelijk een echte Body Count song.

26. Ride – Lannoy Point

Naast de reünie van Slowdive, konden we ook Ride terug verwelkomen. Hun album haalde het niet in onze top 50 maar dat neemt niet weg dat “Lannoy Point” geen sterke single is.

3662 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Noah Kahan - “Forever”

Het is zeker geen geheim dat je op dit moment niet om Noah Kahan heen kan: “Stick Season” staat overal te gloeien…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Lo Moon - "Water" & "Connecticut"

Het blijft een raadsel waarom Lo Moon nog steeds geen groot publiek weet aan te spreken. De band uit Los Angeles weet…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dean Lewis - "Memories"

Dean Lewis is een singer-songwriter die we anno 2024 niet meer mogen onderschatten. Niet alleen in thuisland Australië weet hij met zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.