LiveRecensies

High Hi @ Het Depot: een onvergetelijke afsluiter!

High Hi is dit jaar stilaan uitgegroeid tot een kleine sensatie. Het trio, dat al sinds het middelbaar samen muziek maakt, bracht in maart hun debuut-lp Hindrance uit. De plaat bevat elf topnummers die verschillen, maar toch mooi in elkaar overvloeien en dat is live niet anders. In Het Depot speelde de band een gratis concert in het kader van Autumn Falls en solliciteerde hier met verve voor de grote podia.

De afgelopen maanden kon je High Hi aan het werk zien op locale festivals en ook als voorprogramma van o.a. Equal Idiots en School Is Cool. Hun concert in de foyer van Het Depot was één van de weinige alleenstaande shows die ze dit jaar gaven en was meteen de laatste show van 2017. Dat ze er goesting in hadden, was dus geen verrassing. Voor een tot in de nok gevulde Foyer van Het Depot speelden ze een indrukwekkende set die we niet snel zullen vergeten.

Het plezante trio stond stipt om kwart na negen op het kleine, knusse podium en liet vanaf het begin geen enkele steek vallen. Al snel kwam het eerste onmiskenbare hoogtepunt “Baseball Fights” dat enorm aanstekelijk werkt. Frontvrouw Anne Sophie zong elke song met de nodige inleving en werd door haar mede-bandleden Koen en Dieter perfect begeleid. Drummer Dieter had er overigens ook enorm veel zin en drumde heel de avond alsof zijn leven er vanaf hing. Ook bassist Koen (door zijn vrienden en fans ook wel Koentje genoemd) wist met enkel zeer strakke riffs een sterke set neer te zetten.

Het volgende highlight in de set was “Obvious”, de recentste single die enkele weken geleden een prachtige videoclip kreeg. De single bleek live minstens even sterk te zijn als op de plaat en kon mede dankzij de ongelofelijke vocale prestatie van Anne-Sophie op een luid applaus rekenen. Het groovy nummer “No Idea” konden we verder even goed smaken net als stadionhymne-in-wording “Islands Full Of Gold”, waarbij het publiek maar al te graag meezong. Het mysterieuze “Break/Brake” kroonde zich ten slotte tot strafste nummer van de avond en bevestigde éénmaal meer de sterke livereputatie van de band.

High Hi timmerde de afgelopen jaren aan hun carrière en dat werpt zijn vruchten af. Nadat hun debuutplaat al enorm wist te overtuigen, brengen ze de plaat live indrukwekkend tot leven. High Hi’s sterkste puntje is dat hun songs zowel in een kleine, donkere club als op een main stage perfect tot zijn recht komt. High Hi is klaar voor de grote podia en daar hopen we ze volgend jaar te zien. Bookers, you know what to do!

1653 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Marble Sounds @ Het Depot: Krachtig en breekbaar

We riskeren liever een CO-vergiftiging om gasprijzen te drukken, dan dat we geregeld de ramen zouden openen. Onze middernachtsnack smijten we liever…
LiveRecensies

Gregory Alan Isakov @ Het Depot: Als een warm dekentje op een regenachtige herfstdag

Gregory Alan Isakov timmert al enige tijd aan zijn weg. Zijn eerste doortocht in ons Belgenland dateert al van 2014 toen hij…
InstagramLiveRecensies

High Hi @ Trix: Gewelddadig goed met gitaren

De Leuvense band High Hi lanceerde net voor de zomer zijn derde album Return To Dust, het eerste album sinds de band…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.