Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lucy Dacus – “Night Shift”

Lucy Dacus speelde zichzelf vorig jaar onder de aandacht met haar debuutplaat No Burden. De singer-songwriter uit Virginia werd in 2016 opgepikt door Matador Records en een wereldwijde tour bracht haar vorige herfst tot in de Charlatan in Gent. Een jaar later kondigt de indie-rockster een nieuwe plaat aan, die Historian zal heten en in maart het levenslicht zal zien. Een eerste single “Night Shift” is sinds vandaag te beluisteren.

De debuutplaat deed ons vooral aan Angel Olsen denken en ook bij deze nieuwe single is dit het geval. “Night Shift” duurt ruim zes minuten en begint ingetogen en vertellend. Qua tekst is het nummer het omgekeerde van een liefdesbrief. Zo kiest ze speciaal voor een Night Shift, zodat ze de persoon in kwestie nooit meer hoeft onder ogen te komen. Na vier minuten breekt het nummer dan volledig open en de laatste twee minuten zijn de stevigste die we al van haar hoorden. De scherpe gitaren die ze daar in haar sound verwerkt, doen sterk denken aan de eerste twee platen van haar indie-rock collega, Torres.

Historian van Lucy Dacus komt 2 maart 2018 uit op Matador Records.

Facebook / Twitter

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Julien Baker - "Guthrie"

We zijn nog maar nauwelijks bekomen van het fantastische optreden van Phoebe Bridgers op Rock Werchter of daar is Julien Baker al…
InstagramLiveRecensies

Lucy Dacus @ Botanique (Rotonde): Gezellige indiehitjes overstijgen de middenmoot

Vorig jaar bracht Lucy Dacus met Home Video een ode aan eerlijkheid in al zijn complexiteit. Het werd een intieme reis langs…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lucy Dacus - "Kissing Lessons"

Aan het begin van de zomer bracht de Amerikaanse Lucy Dacus met Home Video haar derde album uit. Het werd een ode…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.