LiveRecensies

Kimbra @ Botanique (rotonde): “De kleurige vlinder kruipt uit haar cocon.”

LiveRecensies

Kimbra @ Botanique (rotonde): “De kleurige vlinder kruipt uit haar cocon.”

Kimbra, een zangeres die voor sommigen als muziek in de oren klinkt en voor anderen een onbekende is, stond gisterenavond in de bijna uitverkochte Rotonde van de Botanique. Bij het grote publiek is de zangeres bekend door haar megahit “Somebody That I Used To Know” met Gotye. Het nummer is één van de meest succesvolle nummers ooit in de Ultratop en stond wekenlang op nummer één. Momenteel is de Nieuw-Zeelandse op Europese tour om haar nieuw album Primal Heart (release op 19 januari 2018) voor te stellen. De show kwam niets te kort en stelde vanaf het begin dat Primal Heart een popalbum is waarnaar popliefhebbers absoluut moeten uitkijken.

De Berlin-based zangeres Ofrin mocht het podium deze avond inwijden en deed dat verrassend goed. Ofrin is een conceptkunstenares, die naast zangeres ook nog visual artist is. De zangeres bracht in de Rotonde eigenzinnige melodieën die in-your-face en intiem tegelijk zijn. In de Botanique stond ze er helemaal alleen voor, maar liet dat niet aan haar hart komen.  Met haar muziek gaat ze radicaal tegen de stroom in en we zwommen gisteren graag met haar een stukje mee.

Kimbra begon stipter dan stipt aan haar set. “Version Of Me” beet de spits af en stelde niet teleur. Het magistrale nummer kwam onder de koepel van de rotonde in de Botanique uitstekend tot zijn recht. Even later in de set kwam “Black Sky”, dat door de visuals enorm aan kracht won. Hierna bleek dat het wondermooie “Human” een eerste hoogtepunt is in de nog prille set. Kimbra nam met haar setlist een groot risico aangezien haar eerste vijf songs allemaal nog niet uit zijn en pas in Januari uit zullen komen. Een risico dat vreemd genoeg toch werkte en niet verveelde.

De iets oudere nummers “Settle Down” en “As You Are” konden bij het publiek op een groot enthousiasme rekenen. Beide songs kregen een nieuwe versie en die toonden aan hoe veelzijdig haar popsongs zijn. In Nieuw-Zeeland is ze een gevierde ster terwijl ze het in België met een veel kleiner publiek moet doen, maar toch had ze een indrukwekkend decor bij! Haar twee muzikanten stonden elk in een witte ‘kooi’, waarop artistieke visuals werden geprojecteerd. Bij haar nieuwe popsong “Everybody Knows” werd nog eens duidelijk hoe sfeerscheppend dit werkte en werd onderlijnd hoe goed het nummer is.

Bindteksten zijn meestal enorm saai en ongemeend, maar dat was bij Kimbra anders. De jonge zangeres haalde haar beste Frans boven en charmeerde zo met kleine, schattige taalfoutjes. Minstens even charmant als haar bindteksten, was de nieuwe song “Past Love” waarvoor ze eenmalig in de set gitaar speelde. Het nummer staat enorm in contrast met “Lightyears”, dat ook op de weldra verschijnende plaat zal staan. “Lightyears” is een elektropop song dat origineel uit de hoek komt en je gedurende vier minuten meesleept naar een onbekende galaxie.

Ook het bitterzoete “Sweet Relief” kon het publiek bekoren en zorgde voor een glimlach bij alle aanwezigen. Kimbra’s nieuwste single “Top Of The World” mocht de set afsluiten. Het liedje heeft heel wat r&b en hiphop invloeden en is het zoveelste highlight in de set. Het publiek wou echter niet naar huis en kregen natuurlijk hun encore. Ze bracht er “Real Life”, een zeer experimenteel nummer waarbij ze met autotune de mafste melodieën creëerde. Na één song nam ze definitief afscheid van het Brusselse publiek en dook ze weer de coulissen in.

Nieuw-Zeeland heeft naast Lorde nog een andere zangeres die pure en spannende popsongs maakt. Kimbra is voor het grote publiek na haar succes met Gotye in de vergeetput gevallen, maar haar komende album Primal Heart heeft de kwaliteit om daar terug uit te klimmen en haar naar de top van de popwereld te brengen. In de Rotonde bewees ze dat ze allesbehalve een eendagsvlieg is en dat ze nu als kleurige vlinder uit haar cocon kruipt.

Setlist:

Version Of Me
Hi Def
The Good War
Black Sky
Human
Settle Down
As You Are
Love In High Places
Everybody Knows
Past Love (solo)
Two Way Street
Lightyears
Sweet Relief
Top Of The World

Bis:
Real Life

1860 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
LiveRecensies

Infinity Song @ Botanique (Orangerie): Swingend familiefeestje

De tofste, muzikale familie sinds de familie von Trapp, dat moeten wel de gebroeders en zusters Boyd zijn. Hun bandnaam Infinity Song…
LiveRecensies

Babe Rainbow @ Botanique (Rotonde): Een pot geluk

Dat het er aan de andere kant van de wereld soms iets gezapiger aan toe gaat, hoeven we je al lang niet…
LiveRecensies

Crumb @ Botanique (Orangerie): Meer dan kruimeltjes

Al sinds 2018 gaat Crumb mee, maar toch speelde de band nog nooit een show op Belgische grond. Dat lange wachten was…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.