Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Arsenal – “Amplify”

In 1999 hadden ze waarschijnlijk nooit durven vermoeden dat ze vandaag zouden staan waar ze nu staan. Zovele jaren later zijn ze één van de bekendste bands die ons land rijk is. Na een korte onderbreking waren try-outs in De Zwerver en de Casino en een passage op de Lokerse Feesten (met nieuw materiaal op de setlist) al tekens aan de wand. Opnieuw aan de oppervlakte komen doen ze in stijl: in 2018 komt er een nieuwe plaat, een film en een boek aan, en die zullen alle drie min of meer wel connecteren. We moeten nog wat geduld uitoefenen om meer info over het trioproject te krijgen. Maar het startschot voor een opvolger van Furu werd vandaag dus alvast gegeven.

Zelf spreken ze over hun nieuwe muziek als ‘le nouveau Arsenal’. In die zin dat ze vonden dat het anders moest als ze nog stappen wilden zetten met de band. Tussen 2015 en nu zat Hendrik Willemyns vooral in Japan voor de langspeelfilm Birdsong (die de thematiek van vorige project Dance!Dance!Dance! volgt). Tussenin ging hij echter ook met John Roan op zoek naar inspiratie voor nieuw Arsenalmateriaal in het mooie Nigeria. Ze experimenteerden daar met nieuwe ritmes en vonden er naast hun draai ook enkele muzikanten die hen live gaan vergezellen. De plaat werd in Nigeria opgenomen en zal In The Rush Of Shaking Shoulders gedoopt worden.

Vandaag kregen we een eerste proever van die plaat, met “Amplify”. De Nigeriaanse ritmes die Willemyns en Roan in hun zak met muzikale bagage gestopt hebben, zijn van bij de start van de single hoorbaar. Daarna gaat het nummer over in vrolijke electro-funk, met ritmische passages tussendoor. Zoals steeds bij Arsenal is stilzitten onmogelijk op de enorm aanstekelijke vibe die in het nummer hangt. “Amplify” sluipt meteen binnen in ons hoofd, en lijkt niet van plan om snel andere oorden op te zoeken. Roan bezingt in het nummer het eeuwenoude en veelbezongen thema van de liefde, met een refrein dat je in één, twee drie kan meezingen. Wij zijn enthousiast over de frisse wind die door Arsenal waait, benieuwd naar wat nog komen zal!

Wie op tijd was zal Arsenal in het werk zien in één van de vier uitverkochte shows in de AB binnen twee weken. Alle anderen zullen nog even langer op hun honger moeten zitten!

Facebook / Twitter / Site

 

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Dead Sara – Ain’t It Tragic (★★★★): Melodisch lawaai maken, mét charme

Het is geen schande als je nog nooit van Dead Sara gehoord hebt, maar sta ons toe daar verandering in te brengen….
InstagramLiveRecensies

Two Days of Rock Herk (Dag 2): Dansen, zingen en moshen!

De organisatie van Rock Herk had vrijdagnacht de handen vol met het heropbouwen van de ravage die onder andere Zwangere Guy, GOOSE…
AlbumsRecensies

Manic Street Preachers - The Ultra Vivid Lament (★★½): Verder kabbelen op vertrouwd terrein

Met een carrière van ruim dertig jaar op de teller kan je Manic Street Preachers wel als oude rotten in de muziekwereld…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.