LiveRecensies

BØRNS @ Botanique (Witloof Bar): een dansbaar indiepop feestje

LiveRecensies

BØRNS @ Botanique (Witloof Bar): een dansbaar indiepop feestje

Gisterenavond was de uitverkochte Witloof Bar in de Botanique de place to be voor een waar BØRNS-feestje. De indiepop singer-songwriter uit Michigan kreeg, samen met zijn band, het publiek vanaf seconde één mee. Eerst werden de gitaren nog gestemd en daardoor begon het concert met wat vertraging, maar dat maakte het moment dat Garrett Clark Borns en companie het podium opkwamen enkel maar beter.

Dat BØRNS voor een uitverkochte Witloof Bar mocht spelen, was “a dream coming true”. Met een wandeling door het mooie Brussel en een goede maaltijd gaven ze een uur lang het beste van zichzelf. Want dat was het wel, een kort maar oh zo krachtig optreden.

“Past Lives” opende de avond en meteen werd de liefde van het publiek voor BØRNS duidelijk. De sfeer zat er dan ook van bij het begin in. Dat “Faded Heart” hier op volgde, bracht de nodige ambiance en dansende benen met zich mee. De Botanique bleek een dankbaar publiek om voor te spelen. “Holy Ghost” leidde ons in zwoelere sferen. Al was het niet voor lang, want daar kwam de band al met een verrassing voor het publiek: hun nieuwe single “I Don’t Want You Back”.  Een rustiger nummer in een typische BØRNS-stijl, exact hoe we het graag hebben.

Daarna wisselde de band tussen bekendere en iets minder bekende singles. “American Money”, schudde ons met een stevige gitaarsolo weer wakker, klaar om ons voor de rest van de avond helemaal te geven. Ook onze stembanden waren maar beter goed gesmeerd. Andere meezingers die volgden waren “10,000 Emerald Pools”, “Dopamine” en natuurlijk hun bekendste single “Electric Love”. De band stond enthousiast op het podium, het publiek enthousiast in de zaal. Meezingen werd zowaar een verplichting.

Even wegdromen konden we dan weer op songs zoals “Seeing Stars”, “Ivy” en “The Emotion”. Totdat de band even het podium verliet. Een overenthousiast publiek maakte dat een bisronde meer dan terecht was. “Clouds” werd ingezet door enkel Garrett en zijn gitaar, waarna de rest van de band het podium stilletjes weer vulde. Om uiteindelijk nog een laatste keer alles te geven tijdens “Sweat Dreams”.

Een uur dat zo voorbij was, maar waar we nog lang van nagenieten. Nu is het volop uitkijken naar hun nieuwe album dat we ergens in januari 2018 mogen verwachten.

Setlist:
Past Lives
Faded Heart
Holy Ghost
I Don’t Want You Back
American Money
10,000 Emerald Pools
Dopamine
Ivy
Seeing Stars
Dug
The Emotion
Electric Love

Bis:
Clouds
Sweet Dreams

Related posts
LiveRecensies

Warmduscher Invites @ Botanique: Rariteitenkabinet

Botanique pakt de laatste tijd uit met verschillende unieke events. Zo was er begin mei All Access tijdens Les Nuits Botanique waarbij…
InstagramLiveRecensies

Coach Party @ Botanique (Rotonde): Punk uit de middenmoot

Aan de andere kant van het Kanaal gaat het Coach Party wat minder voor de wind dan in thuisland het Verenigd Koninkrijk,…
InstagramLiveRecensies

J. Bernardt @ Botanique (Orangerie): Comeback gebaad in spontaniteit en souplesse

Toen Balthazar in 2018 haar bandleden terug bijeen riep, stak frontman Jinte Deprez zijn soloproject, waarin hij als J. Bernardt door het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.