Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Young Fathers – “Lord”

“Young Fathers have finished a new album. We hope you hear it sometime in the near future, for now here is a song, a song called LORD. You can’t dance to it,” met die aankondiging lieten de Britten van Young Fathers weten dat ze een nieuwe single uit hebben. Dat ze niet voor één gat te vangen zijn, konden we al opmaken uit hun experimentele mix van rap, hip hop en electro op het Mercury Prize winnende debuut DEAD en de al even stevige opvolger White Men Are Black Men Too. Ook hun energieke en intense live shows op o.a Dour en Couleur Cafe bevestigden dat de jonge papa’s een band zijn om rekening mee te houden.

Nu dik twee jaar na hun tweede worp maken ‘G’ Hastings, Alloysious Massaquoi, en Kayus Bankole zich op voor de release van hun derde album (dat voorlopig nog geen titel of releasedatum heeft). “Lord” is geen dansbaar of hyperkinetisch staaltje hiphop, integendeel. Een gevoelige piano en een koortje creëren zelfs een haast religieuze sfeer. De subtiele sneren naar de samenleving en de regering moeten we dit keer diep in de tekst gaan zoeken. Vindt Young Fathers hier de gospel opnieuw uit? Misschien wel, ze slagen er vooral in om je te doen watertanden naar dat derde album. “You can’t dance to it,” leek dan wel een juiste omschrijving, uit de mond van Young Fathers klinkt het meer als een uitdaging.

Dit vind je misschien ook leuk:
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

DOUR (her)bevestigt Stormzy, Tom Misch & Yussef Dayes, Chase & Status en meer!

Mooi nieuws op een druilerige dag vandaag, en vooral hoopvol nieuws voor de festivalzomer van 2021. DOUR heeft zonet een aantal nieuwe…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cloves - "Dead"

Het gebeurt vaker dat muzikanten van overal ter wereld naar Londen trekken om er hun muzikaal verhaal verder te schrijven. Ook Kaity…
FeaturesFestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Festivalzomer 2021: Wie zien we volgend jaar terug op Dour?

Er is al heel wat gezegd en geschreven over de festivalzomer van 2020. Dat het er eentje in mineur wordt, is in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.