Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gorillaz – “Garage Palace” ft. Little Simz

Ja, u leest het goed. Gorillaz heeft een nieuwe single uit, terwijl hun nieuwe plaat nog maar recent in de platenrekken ligt en wij allemaal nog schuimbekkend uitkijken naar hun concert in Vorst op 22 november. Op hun kersvers album, Humanz, kregen we al vele samenwerkingen te horen met onder meer: Vince Staples, Popcaan, De La Soul en vele anderen. Het is deze keer niet anders. De muziek van de Britse band wordt deze keer bezongen, of liever ‘berapt’, door Little Simz, een Engelse rapper en zangeres.

Op “Garage Palace” zoekt Gorillaz enkele nieuwe oorden op die overlopen van de tranceachtige beats. De rapbars van Little Simz komen mysterieus op en gaan met de seconden een versnelling hoger. Je vraagt je af hoe veel sneller iemand kan rappen. Net als het tempo van het rappen, vliegen ook de beats je rond de oren. Een aparte song die de nieuwe weg die Gorillaz wil inslaan, kenmerkt.

Momenteel zit de band nog op tour met de nieuwe plaat, Humanz, maar Damon Albarn verklaarde eerder al dat hij een volgend album aan het plannen is. Ze zitten niet stil. Hopelijk worden we snel verblijd met ander, onverwacht werk, want hier weet een beer niet goed op te dansen.

FacebookTwitter 

Related posts
InstagramLiveRecensies

Damon Albarn @ Bozar: Idyllische grandeur met een streepje absurditeit

Eindelijk. Na twee jaar wachten konden we Damon Albarn eindelijk aan het werk zien in Bozar. Waar zijn initieel bezoek in mei…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2021

2021 was wederom niet het makkelijkste jaar uit ons bestaan, maar de constante bleef gelukkig wel dat er ook in coronatijden heel…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Damon Albarn - The Nearer The Fountain, More Pure The Stream Flows (★★★½): Een kabbelend beekje

Vorig jaar bracht Damon Albarn met Gorillaz zijn meest ambitieuze (en beste) album in een hele tijd uit. Ondertussen bracht hij met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.