Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gorillaz – “Garage Palace” ft. Little Simz

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gorillaz – “Garage Palace” ft. Little Simz

Ja, u leest het goed. Gorillaz heeft een nieuwe single uit, terwijl hun nieuwe plaat nog maar recent in de platenrekken ligt en wij allemaal nog schuimbekkend uitkijken naar hun concert in Vorst op 22 november. Op hun kersvers album, Humanz, kregen we al vele samenwerkingen te horen met onder meer: Vince Staples, Popcaan, De La Soul en vele anderen. Het is deze keer niet anders. De muziek van de Britse band wordt deze keer bezongen, of liever ‘berapt’, door Little Simz, een Engelse rapper en zangeres.

Op “Garage Palace” zoekt Gorillaz enkele nieuwe oorden op die overlopen van de tranceachtige beats. De rapbars van Little Simz komen mysterieus op en gaan met de seconden een versnelling hoger. Je vraagt je af hoe veel sneller iemand kan rappen. Net als het tempo van het rappen, vliegen ook de beats je rond de oren. Een aparte song die de nieuwe weg die Gorillaz wil inslaan, kenmerkt.

Momenteel zit de band nog op tour met de nieuwe plaat, Humanz, maar Damon Albarn verklaarde eerder al dat hij een volgend album aan het plannen is. Ze zitten niet stil. Hopelijk worden we snel verblijd met ander, onverwacht werk, want hier weet een beer niet goed op te dansen.

FacebookTwitter 

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Little Simz - Drop 7 (★★★½): Onverwachts, maar daarom niet minder welgekomen

De leukste dingen in het leven komen er als je ze niet verwacht, en al zeker als je ze van Little Simz…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Blur - The Ballad Of Darren (★★★½): Een aantal prachtnummers, te veel slepers

‘We have lost the feeling that we thought we’d never lose’, zingt Blur op “Barbaric”. Het slaat gelukkig niet op de groep…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.