Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Morrissey – “I Wish You Lonely”

Iets meer dan een maand geleden was er de terugkeer van Morrissey met “Spent The Day In Bed”. Het was zijn eerste voorproefje voor zijn nieuwste album Low In High School, zijn eerste plaat sinds 2014 en het eerste op BMG. Daarop lanceert de man ook zijn eigen label Etienne Records. De eerste worp daarop is zijn eigen album, het verschijnt op 17 november en om de fans nog wat meer honger te laten krijgen, lost hij vandaag een tweede single daaruit. “I Wish You Lonely” is de titel van dat nummer en dit keer nemen de synths de bovenhand.

De vibe van het nummer blijft dezelfde als die van “Spent The Day In Bed”. Alles op het gemak en niet te veel urgentie om rap door het nummer te gaan. Hierdoor is “I Wish You Lonely” ook zeer aangenaam om te beluisteren op een nuchtere maag, het doet niemand echt zeer. Een ferme bas doet wel zijn best om helemaal tot in het diepste van je oor door te dringen, maar blijft vooral zachtjes strelen. De melodie blijft heel makkelijk hangen dankzij de repetitieve klank die er in schuil gaat. Toch zijn de lyrics heel wat snediger; “Monarchy! Oligarch! Head of State! Potentate!”. Morrissey neemt duidelijk geen blad voor de mond. We zijn benieuwd wat voor agressie Morrissey nog in petto heeft in zijn teksten.

Website / Facebook / Twitter

25 oktober 2017

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief