LiveOude Bekenden

Lorde @ Lotto Arena: Van popster naar icoon!

 

De popster met megahits zoals “Royals” en “Green Light” vertoverde gisterenavond de Lotto Arena met haar eerste zaalshow in België. Vorige zomer kreeg ze voor haar optreden op Rock Werchter al prachtige recensies en werd ze door nagenoeg iedereen in de lijst van ‘Beste concerten van Rock Werchter 2017’ gezet, maar haar show van gisteren deed daar nog een serieus schepje bovenop. Gisterenavond toonde Lorde hoe je in 4 jaar tijd van popster naar icoon evolueert.

De Nieuw-Zeelandse Ella werd in 2013 van de ene dag op de andere een wereldster. Haar megahit “Royals” stond in o.a. in België, de VS en de UK helemaal van boven in de charts en haar debuutplaat Pure Heroine werd meer dan 4 miljoen keer verkocht. Opvolger Melodrama heeft minstens even goede recensies, maar verkocht niet zo goed als verwacht. Met haar Melodrama World Tour komt Lorde voor het eerst met een tour in de grotere zalen van Europa en palmde ze de Lotto Arena in Antwerpen in.

Khalid mocht de avond in gang trappen. De Amerikaanse zanger geldt als één van de revelaties van het jaar en ging in augustus met de ‘MTV VMA’ voor ‘Best New Artist’ lopen. Khalid toonde in een 40 minuten lange set wat hij allemaal kan en dat was indrukwekkend. Zijn liedjes werden door heel wat mensen meegezongen en hier & daar werd al een beetje gedanst. In het midden van zijn set kwam echter een klein dipje, maar afsluiters “Location” en “Young, Dumb & Broke” maakten alles goed.

Om 21u15, stipt op tijd, doofden de lichtjes van de Lotto Arena en ging de gigantische retro TV, rechts op het podium, aan. Onder luid applaus betrad Lorde het podium in een zwarte jurk en een grote hoed. Haar nieuwste single “Homemade Dynamite” mocht de show openen en het publiek was meteen mee. Het eerste gedeelte, waarin een neon-astronaut op podium stond zat al volgepakt met hits zoals “Magnets” en “Tennis Court”. Het meest verassen deed echter “Buzzcut Season” waar Lorde de eerste tonen met een xylofoon speelde en dan uitgroeide tot één van de hoogtepunten van de avond. Lorde bracht voor de gelegenheid twee danseressen mee die elk liedje met eigenzinnige choreos ondersteunden.

Het tweede deel stond helemaal in het teken van liefde. Dat Antwerpen veel liefde voor Lorde had werd tijdens elke liedje opnieuw duidelijk. Duizende tieners zongen alle liedjes mee alsof het hun laatste avond was. Lorde, ondertussen in een wit kleed, gaf enorm veel liefde terug en bracht bovendien een uitstekende cover van de Phil Collins classic “In The Air Tonight”.

Het derde en laatste deel van de show zette de Lotto Arena dan helemaal in vuur en vlam. Zelfs de mensen in de tribunes stonden recht en zonden luidkeels mee met de megahits “Royals” en “Team”. Ook de nieuwe “Perfect Places” en “Supercut” zorgden voor een gigantisch feest, dat in afsluiter “Green Light” (inclusief confetti) zijn hoogtepunt beleefde. Het publiek wou duidelijk meer, maar kreeg slechts één liedje in de bisronde. Het publiek stuurde Lorde desondanks de korte bisronde, met een luid applaus de coulissen in.

Lorde zette een prachtige show neer waar elk nummer tot zijn recht kwam en voor kippenvel zorgde. De Lotto Arena was spijtig genoeg niet uitverkocht, wat moeilijk te verklaren valt, maar de mensen die er waren zorgden voor een unieke sfeer. Van intiem tot bombastisch, de show had alles en nog meer. Lorde transformeerde vanavond van de Nieuw-Zeelandse popster naar de icoon van een hele generatie en zorgde voor een onvergetelijke avond voor haar Belgische fans. Thank you Lorde!

Setlist:

Homemade Dynamite

Magnets

Hard Feelings

Tennis Court

Buzzcut Season

Sober

The Louvre

Ribs

Liability

Liability (Reprise)

A World Alone

In The Air Tonight (Phil Collins Cover)

Supercut

Royals

Perfect Places

Team

Green Light

Loveless (Bisnummer)

1835 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Joost @ Lotto Arena: Een keizerlijke lach en traan

Joostmania: het is een begrip dat je de mainstageplakker van Pukkelpop en Lowlands niet meer moet uitleggen. Deze zomer ondergingen die festivals…
InstagramLiveRecensies

Jungle @ Lotto Arena: Dansen geblazen in het tropisch paradijs

De Britten van Jungle mocht dit jaar tien kaarsjes uitblazen. Vieren deed de band rond Josh Lloyd-Watson en Tom McFarland dat met…
InstagramLiveRecensies

Goldband @ Lotto Arena: Makers van de nacht

Het succes van het Haagse trio lijkt maar niet te stoppen. Vooraleer Boaz Kok, Karel Gerlach en Milo Driessen het goed en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.