Muzieknieuwtjes

Groezrock slaat een jaartje over

Ophef in punk- en hardcorescene, en met uitbreiding het volledige Belgische festivalwereldje: Groezrock slaat een jaar over.

Met een lange post op hun Facebook pagina kondigde Europa’s grootste punk- en hardcorefestival een hiatus aan. In 2018 volgt er geen Groezrock, of toch niet zoals we dat al 25 jaar kennen. Als vervanging staat er in het najaar van 2018 een indooreditie gepland die, indien het een succes wordt, de volgende jaren bovenop het festival doorgaat. Want, laat ons niet vergeten, in 2019 staat Groezrock er opnieuw, alsof ze nooit weggeweest zijn.

Persoonlijke redenen bij vrijwilligers -krijgen van kinderen, fulltime job, voeling met de scene- zouden de doorslag gegeven hebben tot de hiatus. Of er diepere, nog onbekende redenen zijn die een aanleiding vormden tot deze beslissing of niet, Groezrock is en blijft één van de plaatsen waar zowel kleine als middelgrote bands de kans krijgen om door te breken.

Vorig jaar was Groezrock nog een enorm succes.

Hun Facebookpost vind je hier en hun site hier.

7 oktober 2017

About Author

Antoon V. Ryckeghem


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief