Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Run The Jewels – “Mean Demeanor”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Run The Jewels – “Mean Demeanor”

Eén van de meest populaire games ter wereld heeft voor zijn soundtrack opnieuw een lijstje fantastische namen bij elkaar gekregen. Een bloemlezing uit artiesten die op FIFA 2018 te horen zullen zijn: Lorde, Weezer, Stormzy, The War on Drugs, The National, The xx en Mura Masa. Met Baloji en Témé Tan valt ook aan twee Belgische artiesten deze toch wel grote eer te beurt. En een nieuwe single van Run The Jewels hoort daar dus ook bij in het rijtje. Hun goed onthaalde plaat RTJ 3 uit 2016 zal zeker een rol gespeeld hebben in de keuze voor het Amerikaanse rapduo.

Ze schreven het nummer speciaal voor FIFA 18, en dat is duidelijk hoorbaar. Goedbekkende titel “Mean Demeanor” zegt iets over hun attitude die ze in de tekst verwerkten. Zoals steeds bij RTJ rollen de lyrics van El-P en Killer Mike in een gestroomlijnde flow op hiphop beats met een flinke dosis electro. Ook wat gescratch kan niet ontbreken. Met deze karakteristieke sound is de single een rasecht RTJ nummer, dat je als luisteraar meteen beet heeft. Met wat verbeelding horen we in de achtergrond ook het fluitje van een scheidsrechter met veel adem, leuk detail. Alle obstakels overwinnen en de beste worden, dat is waar het om gaat in “Mean Demeanor”.

De single werd overigens ook gebruikt voor de release commercial van FIFA 18, goed gedaan Run The Jewels!

Facebook / Twitter / Site

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jade Bird - "You've Fallen In Love Again"

Haar debuut-ep Something American zorgde er in 2017 voor dat er plots heel wat ogen op Jade Bird gericht waren. De vrolijke…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Fred again.. en Stormzy eerste headliners van Pukkelpop 2024!

Bij Pukkelpop zijn ze eindelijk uit hun welverdiende winterslaap gekropen. Echt slapen zat er hoe dan ook niet in voor de organisatie,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jade Bird - "Burn The Hard Drive" (feat. Mura Masa)

Na een periode van muzikale stilte, met uitzondering van de soundtrack voor de Netflix-film NYAD, keert de vrolijkste zangvogel van het Verenigd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.