Features

Zalm van de maand: Ellen Steegen

Elk maandeinde gaat hier bij Dansende Beren gepaard met de komst van een nieuwe Zalm Van De Maand. Ditmaal sloegen we andermaal een Limburgse formatie aan de haak, wij stellen jullie Ellen Steegen voor. Regelmatige bezoekers van de Muziekodroom zullen hen waarschijnlijk al kennen als ‘Artist in Residence’ van deze zaal.

Ellen haalde recent haar master uitvoerende muziek jazz/pop aan het Gentse conservatorium, maar sporen van muzikaal engagement vonden we al terug in 2011. Toen mocht ze als 16-jarige openen op een try-out van Milow. In de jaren die daarop volgden, groeide het soloproject uit tot een band en sleepten ze, met zelfgeschreven nummers, de tweede prijs op Limbomania in de wacht. In deze nieuwe vorm neemt Bram Gabriëls de basgitaar voor zich, terwijl Jens Wijnants zich de keyboardspeler annex gitarist van de band mag noemen. Achter de drums zit tenslotte Arno Grootaers.

Ze brengen samen eigen composities waarin ‘het leven’ en ‘de liefde’ centraal staan. Persoonlijke hersenspinsels omgevormd tot frivole nummertjes die herkenbaar klinken, maar zich niet eenvoudigweg in een hoekje laten proppen. De termen waar ze zichzelf mee vereenzelvigen zijn; jazz en jaren 80-droompop.

Op het vi.be-profiel van de band vinden we een vijftal tracks terug. Zo is “Keep on Going” een aangename, feel good cruiseschijf. Het bevat namelijk een verrassende stemlijn met een heldere dreampop gitaar -en synthbegeleiding. Het doet ons denken aan zomerse stadsterrasjes, waarvan we nu stilaan voor enkele maanden afscheid moeten nemen. Bij “Last one Day” lijkt Cindy Lauper (ja, die van “Girls just wanna have fun”) achter een hoekje te schuilen. Bloemenmotiefjes en speelse gelukzaligheid dus. De onvoorspelbare bochten waarin Ellen haar stem legt, maakt het nummer ongedwongen, gezapig en bovendien enorm interessant. Die mooie match tussen onvoorspelbaarheid en easy listening, doet ons ook denken aan de muziek van onder andere Connan Mockasin en Mac DeMarco. Laten deze acts nu net ook de artiesten zijn waar de frontvrouw graag naar luistert.

In februari zal de debuut-EP van de band verschijnen. Deze werd opgenomen met Belgische producer Niels Hendrix (FONS Records), die eerder al The Hickey Underworld, Fence en Bed Rugs begeleidde. Benieuwd naar hoe Ellen Steegen en band live klinken? Bewonder ze, samen met een hoop ander Belgisch talent, 7 oktober op Play Festival in Hasselt.

Facebook/ Vi.be

126 posts

About author
Managet en boekt als OENGER, is Cultuurmanager vermomd als ambtenaar.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
InstagramLiveRecensies

Sound Track: Finale Limburg @ Muziekodroom (Hasselt)

Gisteren was voor heel wat bands een superbelangrijke dag, gezien de finales van kansenparcours Sound Track op de planning stonden. Overal in…
FeaturesInstagramInterviews

Maak kennis met de finalisten van Sound Track Limburg!

Na wekenlang beraad en verschillende voorrondes in Brussel en alle provincies ten Noorden van de taalgrens, kon de jury de moed opbrengen…
LiveRecensies

Samhain Festival @ Muziekodroom: De duisternis omarmen

Op 31 oktober vierden de Kelten eeuwen geleden Samhain, ook wel gekend als de overgang van de zomer naar de winterperiode. Nu…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.