Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Barns Courtney – “Kicks”

Barns Courtney is volgens de Britse site It’s All Indie de #1 sound van 2017. Met zijn nieuwe single “Kicks” zou dit wel eens waar kunnen worden. De 26-jarige Barnaby George Courtney zit duidelijk niet stil. Begin dit jaar verscheen zijn EP The Dull Drums en eind deze maand mogen we al zijn debuutalbum verwachten. Op The Attractions Of Youth zullen de vijf nummers van de EP – waaronder zijn singles “Glitter & Gold” en “Fire” – te horen zijn, maar ondertussen wordt er dus weer een tipje van de sluier opgelicht.

Met “Kicks” laat Barns Courtney een iets ruigere kant van zichzelf horen. Waar in zijn vorige singles het blues-achtige meer te horen was, is hier duidelijk meer de rockvibe aanwezig.  Dit wil natuurlijk niet zeggen dat het minder aanstekelijk is. De melodie blijft net zoals bij zijn andere nummers goed hangen, en meezingen is tegen het einde van het nummer geen probleem. Ook de gitaren zijn weer voldoende aanwezig. Zelf zingt hij “I am playing till’ my fingers bleed” en dat is niet moeilijk te geloven.

Op de laatste drie nummers van de plaat is het wellicht nog wachten tot 29 september, de release van Courtneys debuutalbum. Wij kijken er alvast naar uit!

Facebook / Twitter / Instagram / Website

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single High Fade - “The Jam”

Oh, wat zijn we fan van High Fade. Harry Valentino (gitaar/zang), Oliver Sentance (bas) en Calvin Davidson (drums/zang) hebben elk een kop…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Mysterines – “Sink Ya Teeth”

Aan de overkant van de Noordzee krioelt het van succesvolle bands; het talent ligt er voor het oprapen. Eén van de muzikale…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cardinals – “If I Could Make You Care”

Afkomstig uit de Ierse stad Cork, vormen Euan Manning, Finn Manning, Darragh Manning, Kieran Hurley, Aaron Hurley en Oskar Gudinovic samen Cardinals….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.