Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Barns Courtney – “Kicks”

Barns Courtney is volgens de Britse site It’s All Indie de #1 sound van 2017. Met zijn nieuwe single “Kicks” zou dit wel eens waar kunnen worden. De 26-jarige Barnaby George Courtney zit duidelijk niet stil. Begin dit jaar verscheen zijn EP The Dull Drums en eind deze maand mogen we al zijn debuutalbum verwachten. Op The Attractions Of Youth zullen de vijf nummers van de EP – waaronder zijn singles “Glitter & Gold” en “Fire” – te horen zijn, maar ondertussen wordt er dus weer een tipje van de sluier opgelicht.

Met “Kicks” laat Barns Courtney een iets ruigere kant van zichzelf horen. Waar in zijn vorige singles het blues-achtige meer te horen was, is hier duidelijk meer de rockvibe aanwezig.  Dit wil natuurlijk niet zeggen dat het minder aanstekelijk is. De melodie blijft net zoals bij zijn andere nummers goed hangen, en meezingen is tegen het einde van het nummer geen probleem. Ook de gitaren zijn weer voldoende aanwezig. Zelf zingt hij “I am playing till’ my fingers bleed” en dat is niet moeilijk te geloven.

Op de laatste drie nummers van de plaat is het wellicht nog wachten tot 29 september, de release van Courtneys debuutalbum. Wij kijken er alvast naar uit!

Facebook / Twitter / Instagram / Website

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Feeder - “Wall of Silence”

De Welshe band Feeder hoeven we niet meer voor te stellen. Hun meest succesvolle periode kende de band tussen 2001 en 2008….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Miles Kane - “See Ya When I See Ya”

Tien jaar na Miles’ solodebuutalbum is z’n vierde plaat aan het popelen om de wereld in te trekken. Britse rocker Miles Kane…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Saveus - "Church Full of Bad Men" & "Bloodmoney"

Saveus geldt als een van de grootste talenten in de Deense muziekscene. Martin Hedegaard won op zijn vijftiende de eerste editie van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.