Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sound of Ceres – “Gemini Scenic”

Een tijd terug deed Candy Claws een beroep op leden van The Drums en Apples In Stereo om samen hun krachten in een nieuw project te bundelen. De groep Sound of Ceres was geboren en lanceerde vorig jaar het mystieke album Nostalgia for Infinity, een plaat waarop de band vat probeerde te krijgen op de onmetelijkheid van het universum. Op het tweede wapenfeit The Twin (dat 6 oktober verschijnt) gooien ze het over een andere boeg. Volgens de groep zal dat album gaan over de uniekheid van het zijn en hoe we als individu uit een oneindige hoeveelheid mogelijkheden slechts over één bepaalde combinatie eigenschappen bezitten. Een zware boterham, maar de boodschap zal voldoende geïllustreerd worden in de vorm van een kortverhaal door Alastair Reynolds, een serie visueel knappe optredens en natuurlijk een album. Uit dat laatste kunnen we alvast luisteren naar de opener “Gemini Scenic”.

Op deze single klinkt het geluid van de band nog steeds onmetelijk groots. Het nummer is één trage opbouw waar analoge synthesizers, mistige stemmen en pulserende drums voor een overstelpt dreampop geluid zorgen dat we nog kennen van Candy Claws. Toch zit er in deze muur van muziek enorm veel verfijning. De band heeft oog voor detail, giet het nummer in een originele structuur en verrijkt het met een bijzondere productie (verzorgd door Alex Somers die o.a. Sigur Rós, Julianna Barwick,… geproducet heeft). “Gemini Scenic” is het begin van een trip waarvan we niet kunnen wachten om deze volledig te nemen. Zet The Twin maar alvast op je verlanglijstje!

Website / Facebook / Twitter

 

19 augustus 2017

About Author

Jan Kurvers


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief