Nieuwe singles

De 6 finalisten voor de Beloften 2017

Nieuwe singles

De 6 finalisten voor de Beloften 2017

Naar jaarlijkse gewoonte wordt er ook dit jaar in Gent gezocht naar de muzikale belofte van het afgelopen jaar. We zijn ondertussen aangekomen aan de 14e editie van deze prestigieuze rockrally, die toch al heel wat mooie winnaars zoals The Bony King Of Nowhere, Intergalactic Lovers, Protection Patrol Pinkerton en Crowd Of Chairs afleverde. Ook dit jaar schreven heel wat bands zich in met de hoop om op 16 september de finale te mogen spelen. Met heel veel plezier stellen we jullie dan ook voor aan de 6 finalisten van De Beloften 2017. 

1. Laguna

Laguna is een band afkomstig uit Antwerpen en de muziek die de band ons voorschotelt, kan het best worden omschreven als post-punk met de nodige knipoog naar Ian Curtis. Laguna is een relatief jonge band, maar bestaat wel uit muzikanten die al heel wat ervaring opdeden bij hun vorige band Melting Time. Dat post-punk de laatste tijd enorm populair is, dat is ondertussen wel al duidelijk. Maar toch weten de heren en dame van Laguna zich van de rest te onderscheiden door de maturiteit die hun sound typeert. Wij zijn alvast heel benieuwd hoe dit live zal overkomen.

Vi.be

2. Leonore

Leonore is een singer-songwriter afkomstig uit Brussel die met momenten best wel melancholisch kan klinken. Het draait hier eigenlijk vooral rond frontvrouw Chloë Nols die zichzelf begeleid op akoestische gitaar en je op deze manier betovert met haar wondermooie songs. Haar debuutplaat Phoenix kreeg in zowel de nationale als de internationale pers heel wat lof, wat duidelijk maakt dat we hier te maken hebben met een artieste die haar plaatsje in de muziekwereld zeker en vast heeft verdient.

Facebook/ Vi.be

3. Pjay

Een finale van een rockrally kan natuurlijk niet voorbij gaan zonder dat er een rapper aan bod komt. Wij stellen jullie dan ook heel graag voor aan Pjay, een rapper afkomstig uit Poperinge die zowel zijn eigen teksten als zijn eigen muziek schrijft. Het merkwaardige aan Pjay is, dat hij rapt alsof hij al jaren ervaring heeft in het vak, terwijl dat zeker niet het geval is. Hij werd al geselecteerd voor Humo’s Rock Rally, speelde de finale van Westtalent 2015 en was onlangs te gast bij MNM. Ja, een rapper die stilletjes aan met z’n hoofd boven water aan het komen is en waar we zeker en vast nog van zullen horen.

Facebook/ Vi.be

4. Walmok

Walmok is een Dj/Producer afkomstig uit Antwerpen die misschien het best kan worden omschreven als de Vlaamse Flume. Ook hier hebben we te maken met een relatief jonge muzikant, die er toch ook in slaagt om op muzikaal vlak heel erg volwassen over te komen. Zijn muziek kan perfect worden ingeplugd op de radio en zelfs een sensatie worden in het buitenland lijkt niet uitgesloten. Deze Walmok is er zeker eentje om in de gaten houden als je het ons vraagt.

Facebook/ Vi.be

5. The Leslies 

The Leslies is een band afkomstig uit Gent en bestaat uit bandleden van Delta Crash, Dorian And The Grays en The Grassroots Movement. Hun muziek kan het best worden omschreven als indie rock, waarin heel wat lo-fi invloeden het geheel wat komen opfrissen. Het gaat hier wel degelijk om muzikanten die weten waar ze mee bezig zijn, waardoor we echt wel geloven in de toekomst van The Leslies. De songs die ze op hun vi.be-profiel aanbieden zijn dan ook één voor één singletjes die meteen het potentieel van The Leslies duidelijk blootleggen.

Facebook/ Vi.be 

6. Low Land Home

Als laatste stellen we jullie graag voor aan niemand minder dan Low Land Home, alsook afkomstig uit Gent. Low Land Home is het muzikale project van frontman Jo Geboers, die gewapend met z’n piano en een volwaardige band, songs schrijft die wat doen denken aan Nick Cave en The National. Wat ons vooral opvalt tijdens het beluisteren van de songs op het vi.be-profiel van de band, is de wondermooie stem van frontman Jo Geboers, die iedereen zonder twijfel op verschillende manieren kan raken. Low Land Home werd ook al geselecteerd voor de Nieuwe Lichting van Studio Brussel en werd daar vreemd genoeg niet als finalist uitgeroepen. Benieuwd wat dit zal geven op 16 september.

Facebook/ Vi.be

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lagüna - "The Other Store"

Het Antwerpse Lagüna liet in 2018 een geweldige debuutep op ons los. Duistere postpunk met een dreigende ondertoon waardoor je jezelf haast…
InstagramLiveRecensies

Froukje @ Kunstencentrum Vooruit (Balzaal): Safe space voor elke emotie

In de Gentse Vooruit is het deze week Nederland(s) boven. Woensdag stond MEROL in een bomvolle Concertzaal en gisteren was Froukje aan…
LiveRecensies

Meskerem Mees @ Handelsbeurs: Op ruimtereis langs de planeten van de sereniteit

De voorbije weken waren enkele intieme Nederlandse podia aan de beurt, maar gisteren maakte Meskerem Mees zich op voor wat een onvergetelijke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.