LiveRecensies

Ertebrekers, Absynthe Minded & Magnus @ Linkerwoofer: Muzikale cadeaus

“Linkeroever is er om de skyline van rechteroever te bekijken.” Deze uitspraak durft al wel eens door enkele Antwerpenaren in de mond genomen te worden. Tijdens Linkerwoofer valt deze uitspraak dan weer helemaal uit elkaar. Al voor 12 euro kan je hier terecht om een dag te genieten van oerdegelijke, Belgische muziek. Op dat moment is rechteroever héél even verwaarloosbaar.

Op vrijdag stonden er al namen als: Admiral Freebee, Compact Disk Dummies, Stef Kamil Carlens en Pomrad. Wij staken onze berenneus eens aan het venster op zaterdag, de tweede en laatste dag van Linkerwoofer. Op deze dag konden we enkele welklinkende namen verwachten als: Absynthe Minded, Magnus en ook Mauro Pawlowsi die er stond onder zijn alter ego Maurits Pauwels. Voor de fijnproevers en ontdekkers onder ons waren er ook namen die minder bekend klinken, maar wel zéér interessant zijn. Voor ieders wat wils dus.

https://www.instagram.com/p/BXcpCX5HdRV/?hl=nl&taken-at=796240704

Ertebrekers is een eerste naam die het feestje op Linkerwoofer op gang bracht. De West-Vlaamse combinatie van: Flip Kowlier, Peter Lesage en Jeffrey ‘Jefferson’ Bearelle slaagde erin een onzekere weide aan het hoofdpodium naar zich toe te trekken en ze zelf te laten dansen. Af en toe zag je eens een Antwerpse wenkbrauw fronsen met al die West-Vlaamse teksten, maar de meesten genoten gewoon van een steengoede performance. “Eva Mendes” werd af en toe luidkeels meegezongen. Flip Kowlier bracht dan even een ode aan de zatte non-performance die Daan er ooit gaf met het nummer “Party Too Much”. Het feest sloeg dan helemaal los met hun hit “De Zji”. Linkerwoofer was gelanceerd.

De wolken boven het Antwerpse festival kwamen dreigend opzetten en menig bezoeker van het festival vreesde voor een regenbui. Bert Ostyn mocht met zijn nieuw Absynthe Minded de wolken naar rechteroever proberen te spelen. Vijf jaar en een totaal nieuwe band later staat één van de grootste Gentse bands er weer. Er komt ook een nieuw album aan waar we op Linkerwoofer al een voorsmaakje van kregen. De nieuwe nummers werden voorzichtig onthaald en hier en daar zag je een glimlach, maar dat was dan vooral omdat de wolken verdwenen en een avondzonnetje zachtjes tevoorschijn kwam. Bert Ostyn en de zijnen kregen hun publiek pas mee toen ze hun oudere werk zoals: “Space”, “Envoi” en “My Heroics, Part One” van onder het stof haalden. Toch was je blij dat ze er weer staan en de glimlach van Ostyn werd alleen maar groter gedurende het optreden en ook het niveau van de set steeg met de grootte van de glimlach.

Na Absynthe Minded wou je je benen losgooien en zo snel mogelijk dat volgende cadeautje uitpakken dat je voor die twaalf euro krijgt. Dat volgende cadeautje kwam er in de vorm van Magnus, het elektronische dansproject van Tom Barman en C.J. Bolland. Deze zomer kon je ze enkel op Linkerwoofer zien. Een groter cadeau kan je een Antwerpenaar bijna niet geven. Merci, Tommie. De overgang van Absynthe Minded naar Magnus was groot, maar zo iets had Linkerwoofer net nodig. De knikkende kopjes hadden plaatsgemaakt voor zwoele dansbewegingen. Magnus koos voor een experimentele setlist waarin C.J. Bolland achter zijn keyboard het ene na het andere muzikale hoogtepunt aan elkaar breide. Naast het duo Barman-Bolland stond ook Tim Vanhamel die een drukke zomer heeft met Millionaire. Als een sierlijke kraanvogel bedwong hij zijn gitaar om de energie én gitaarstukken van Magnus een nieuwe dimensie te geven.

https://www.instagram.com/p/BXcZIHZlUx1/?hl=nl&tagged=tombarman

Er was ook plaats voor de hits en daarop werd vrolijk gedanst. French Movies, Summer’s Here en Singing Man klonken bij iedereen bekend en dansbaar in de oren. Tom Barman sprong net zoals op zijn optreden in de Botanique als een energiek duracell konijn over het podium. In zijn stad, op zijn festival twijfel je of Bart De Wever wel de burgemeester van Antwerpen is. Het kleine meisje dat vanachter de coulissen steeds dichter bij Barman kwam dansen toonde het: Jong en oud danst op Magnus.

Om het feest helemaal af te sluiten stond er na Magnus een dj set gepland die ging van het soulnummer “Stand By Me” tot “Plastic Dreams” van Jaydee. Voor twaalf euro krijg je een prachtige dag vol muzikale cadeaus die iedereen wel eens wil uitpakken.

 

 

Related posts
LiveRecensies

Absynthe Minded @ Kunstencentrum Vooruit (Concertzaal): Strakke band, schizofreen publiek

Absynthe Minded staat sinds 2021 al twee decennia op de planken en de band rond frontman Bert Ostyn bracht daarom vorig jaar…
LiveRecensies

Eefje de Visser, Absynthe Minded & Loverman @ Gent Jazz: Stilte voor de storm

Nadat het zonnetje deze namiddag na lange tijd eindelijk weer aan de hemel verscheen, keken we al met veel plezier uit naar…
InstagramLiveRecensies

Absynthe Minded, David Numwami, Meskerem Mees & Aili @ OLT Rivierenhof (ihkv Radio 1 Schemersessies): Het gaat terug beginnen

Van 25 oktober vorig jaar was het geleden dat we nog eens de categorie ‘live’ mochten aanklikken. We waren dan ook maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.