Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Every Stranger Looks Like You – “Stretch Marks”

© Wouter Duprez – Teer Studio

In het voorjaar kwam het staalharde trio Every Stranger Looks Like You met hun debuutplaat Bluest Shade of Black (recensie: hier), maar dat bleek niet voldoende. In première presenteert ESLLY vandaag een B-side van formaat: “Stretch Marks”. Wij horen dezelfde ijzige vibe van op het album, maar dan met een eerder melancholische dan agressieve insteek.

Al vanaf het begin horen we hoe een vuile baslijn het nummer op gang trekt, en verder coördineert. Akelige gitaren vallen in, samen met die übersmerige vocals van Bluest Shade of Black, die plots weer vers in ons geheugen zitten. Melancholie alom in een refrein dat heen en weer pompt, maar qua impact een stapje terugneemt. Door de iets melodischere kant van het refrein komen de strofes extra hard binnen, wanneer de gitaar en bas ook duidelijk elk hun eigen ding doen. Die dialoog tussen melodie en ruwheid creëert een aangenaam evenwicht, waardoor je het luisteren moeilijk beu wordt.

Wat de lyrics betreft lijkt het alsof “Stretch Marks” een losbarsting van lang opgekropte emoties symboliseert. Daarbovenop vinden we ook haast geen instrumentale stukken terug in de track, wat het intensiteitsniveau enkel maar hoger tilt. Op ritmisch vlak hoor je ook hoe de vocals op het juiste moment geplaatst zijn, om zo de punch line nog meer uit te vergroten. Combineer dat met het hoge aandeel aan tekst, en je krijgt een zéér compacte maar bikkelharde single als resultaat.

De B-side klinkt over het algemeen duidelijk in het verlengde van het album. Qua gevoelswaarde klinkt het ook alsof “Stretch Marks” het verhaal van Bluest Shade of Black goed samenvat en afrondt (‘I feel frostbite blue, I see pitch black’ komt immers sterk overeen met de albumtitel). Als apotheose kan deze single wel tellen!

Om de plaat live te beluisteren zul je deze zomer het kanaal moeten overzwemmen: ESLLY speelt eind augustus enkele shows in the UK. Meer info vind je terug op hun Facebookpagina.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Doodseskader – MMXX: Year Zero (★★★★): Ontstaan om af te maken

Neem een jute zak en steek er de doom van Amenra in. Meng deze met het noisegeluid van Kapitan Korsakov en besprenkel…
AlbumsRecensies

Every Stranger Looks Like You - I: Levensmoeheid (★★★★): Ontwapenende kernkop

Nu is het welletjes geweest, moeten ze gedacht hebben. Op het eerste luik van Levensmoeheid laat Every Stranger Looks Like You zich…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Every Stranger Looks Like You - "Tying the Knot"

Every Stranger Looks Like You, het Gentse trio, draait al een tijdje mee in de punk-hardcore-noise wereld. In afwachting van hun nieuwe plaat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.