LiveRecensies

VONNIS @ Kinky Star: Hardcore metal met een vleugje poëzie

Dag vier van de Gentse feesten. Kinky star zet alweer zijn beste beentje voor met elke avond Maes BierBakBuskers, live optredens en DJ-sets.

Eén van de live optredens waar wij naar uitkeken was VONNIS. Zij maakten de Kinky Star dat beetje donkerder en nog geheimzinniger. Voorprogramma? Helemaal niet nodig want VONNIS was een totaalspektakel.

Ruig muziekwerk met invloeden van Amenra tot Barst. VONNIS speelt rechtaan rechtuit en laat zich door niemand in de weg staan (letterlijk). Tijdens hun set namen ze Evil.against.evil onder hun hoede, hun debuut EP. Confronterende muziek met donkere thema’s die je helemaal verplettert. Dat de muziekscene in Gent enorm is wisten we al, maar dat er nog zo een beenharde band bij zou komen hadden we niet verwacht.

Terwijl de muziek krachtiger werd, waande zanger Rubben zich in een diepe trance. Hij wandelde door het publiek naar buiten zodat iedereen kon meegenieten van hun kunstwerk. Op de bar lopen, crowdsurfen en salto’s maken. Alles kan tijdens een concert van VONNIS, zelfs de bartafels moesten er aan geloven. Schrikwekkende screams met lyrische teksten. Wat een energie, wat een openbaring van de hele groep die zich volledig gaf. Na een waar spektakel begaf de zanger zich opnieuw naar de ingang van Kinky Star en kroop op de drankfrigo. Waar hij ontwaakte uit zijn dodentocht en poëtische gedichten begon te vertellen. Iedereen was muisstil aan het genieten, enkele tranen vielen en de emoties gingen de vrije loop. Liefde voor muziek en muziek voor liefde past wel bij deze mannen.

Van de hak op de tak stopte VONNIS met hun concert. Veel woorden maakten ze niet vuil aan hun concert, ze wilden gewoon hun passie overdragen tot ons en laten zien dat alles kan. Alles moest kapot en dat was het ook, geen persoon verliet het café zonder een “Fuck.”, “Diep.” of “Wat was dat?” na te laten.

Een wervelende doodmakende set was dit echt wel! Vuile hardcore punk metal met een vleugje poëzie, zo hebben we het graag!

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Coffin Feeder – “Dead or Alive”

Zoals iedereen al weet, deed de coronapandemie de muzieksector alles behalve goed. Gelukkig zijn er ook enkele zeldzame uitzonderingen. Zo vonden leden…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single OFF! - "Kill to Be Heard"

Keith Morris is 66 en nog altijd even pissed als tijdens zijn gloriejaren bij Circle Jerks en Black Flag. Hoewel de frontman…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Upchuck - "Boss Up"

Al vier jaar maakt Upchuck furore in de undergroundscene van Atlanta, maar 2022 zou zomaar eens kunnen het jaar zijn dat ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.