FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Circa Waves, ILA, Cakes Da Killa, Dijf Sanders en nog een hoop andere namen voor Boomtown 2024

© CPU – Nathan Dobbelaere

Festivaltickets worden over het algemeen wat duurder, maar gelukkig zijn er ook nog steeds gratis festivals. Tijdens de Gentse Feesten worden we jaarlijks muzikaal in de watten gelegd op de Kouter met een hele reeks gratis concerten. Boomtown pakt elk jaar uit met een mooie line-up en ook dit jaar zal dat niet anders zijn! Eerder werden al enkele namen aangekondigd, maar nu komen er daar een twintigtal bij. Naast de gratis optredens buiten zullen er ook enkele betalende concerten doorgaan in Ha Concerts (de voormalige Handelsbeurs). In die zaal worden de deuren open gezet voor Het Zesde Metaal en de 75-jarige John Cooper Clarke.

Op 19 juli zal BeraadGeslagen worden bijgestaan bijgestaan door het uiterst stevige Klakmatrak (met Brent Vanneste van STAKE), de verrassende elektronische muziek van Piffy (van Stien Bovijn van Sweats) en de muziek van Youniss, waarbij de grens tussen postpunk en hiphop wordt opgezocht. Eén voor één intense muziekacts en om de beleving compleet te maken wordt het podium voor één keer op het midden van de Kouter gezet. De dag erna is het de beurt aan enkele dj-acts en zo zullen Antal, Marcellus Pittman, Barbara Boeing en Forbidden Fruit voor een dansbare avond zorgen.

Onze nationale feestdag wordt er eentje in het teken van hiphop, want op 21 juli slaat Boomtown de handen in elkaar met VIERNULVIER en All Eyes On Hip Hop om wederom een mooie affiche samen te stellen. Met Cakes Da Killa, Kabeaushé, Blck Mamba en Twende Pamoja mogen we ons aan een mix tussen nationale en internationale namen verwachten, wat de dag erop niet anders zal zijn. Op 22 juli komen er met Millionaire, Hang Youth, Dreun XL en Ronker enkele stevige bands uit België en Nederland spelen en tijdens de daaropvolgende dag worden er zomerse oorden opgezocht met de muziek van Dijf Sanders, Ão, Porcelain ID en Naft.

24 juli mag Boomtown het Britse Circa Waves ontvangen en dat in gezelschap van de Belgische bands ILA, OPROER en Lézard. Wie niet voor die indierock bands te vinden is, die heeft het misschien wat meer voor techno en zal dan op de laatste dag van Boomtown aan hun trekken komen. Het festival verwelkomt op de laatste dag Ampe & Keyser, Helena Lauwaert en Marie Davidson (die bij recordlabel DeeWee zit) en sluit tot slot in stijl af met Helena Hauff.

Meer informatie is te vinden op de website van Boomtown.

1225 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Hang Youth, The Zesde Metaal, Oproer en meer naar Boomtown!

De Gentse Feesten biedt elk jaar plezier voor groot en klein, voor vroege vogels en nachtraven, voor liefhebbers van straattheater, wandelingen, lekker…
LiveRecensies

Marble Sounds @ Boomtown (Handelsbeurs): Te goed als inleiding van de avond

Liefhebbers van de betere singer-songwritermuziek konden vanavond hun hart ophalen aan de Kouter in Gent. Niet buiten – al was het daar misschien…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

De Staat, Sophie Straat, Mayorga en meer finaliseren Boomtown 2023!

Dit jaar vindt het grootste volksfeest van Gent, en misschien wel van heel België, plaats van 14 tot en met 23 juli….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.