Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe singles Tyler, the Creator – “Who Dat Boi” ft. A$AP Rocky en “911/Mr. Lonely” ft. Frank Ocean

Na een week aftellen aan de hand van kleurrijke posts op zijn Instagram, is Tyler, the Creator terug met een nieuwe single en videoclip. Een verrassing waar wij blij van worden, want het is het eerste solo-materiaal van de Amerikaanse rapper en producer sinds zijn laatste album Cherry Bomb in 2015. Dat A$AP Rocky hem komt vergezellen, maakt de vreugde enkel groter.

De hoge, duistere tonen die de single inleiden, trekken ons meteen mee in de obscure wereld van Tyler. Wanneer hij begint te rappen, wordt de beat zwaarder en wanen we ons ogenblikkelijk op een underground hiphop-feestje. In het refrein komt A$AP Rocky erbij en die neemt ook vlot de volgende verse voor zijn rekening. De twee rappers werken regelmatig samen en deze single bewijst nogmaals waarom dat een goeie zaak is. Zowel de rauwe, zware stem van Tyler als de smooth vocals van A$AP Rocky passen volledig bij de harde hiphopbeat en bij elkaar.

De bijbehorende videoclip is geregisseerd door Wolf Haley, een van Tyler’s vele alter ego’s, en is tegelijk bizar, grappig, eng en 100% krankzinnig. Tyler en A$AP Rocky zijn beiden ware entertainers en dat is ook te merken aan hun acteerskills. We zien hoe A$AP Rocky Tyler letterlijk whitewasht en hem een nieuw gezicht geeft, waarna ze beiden op de vlucht moeten gaan voor de politie. Op het eind van de video veranderen de setting en de muziek volledig en dat blijkt een teaser te zijn voor een ander nieuw nummer.

Om de verrassing nog groter te maken, bracht Tyler, the Creator immers maar meteen nog een andere single uit met niemand minder dan Frank Ocean, Steve Lacy, Schoolboy Q, Anna of the North en opnieuw A$AP Rocky. Het tweeledig nummer “911/Mr. Lonely” is in vergelijking met “Who Dat Boi” een stuk rustiger, maar de lyrics zijn dan weer soms ronduit depressief.

Officieel is er nog niks bevestigd, maar de nummers zouden deel uitmaken van een nieuw album dat uitgebracht zou worden in de heel nabije toekomst. To be continued…

Facebook / Twitter / Instagram / Youtube

1 juli 2017

About Author

Kim Loosvelt


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief