Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Snoh Aalegra – “Sweet Tea”

Snoh Aalegra

© Essence Moseley

Snoh Aalegra serveert haar nieuwe single “Sweet Tea” speciaal voor wie van mening is dat de liefdesliedjes van Michael Jackson het beste deel van zijn oeuvre vormen. Voor alle anderen die een MJ-nummer als “I Just Can’t Stop Loving You” te stroperig vinden, zit er ook in “Sweet Tea” een suikerklontje te veel. Nochtans zit de balans doorgaans wel goed in Snoh Aalegra’s liefelijke r&b-nummers. Zo hield de zangeres met Iraans-Zweedse roots het op haar laatste album Temporary Highs In The Violet Skies telkens spannend door een moderne productie met galmende synths en een dansbare trapbeat. Hiervoor werkte ze dankbaar samen met Tyler, the Creator, die het yang vormde bij Aalegra’s yin.

In “Sweet Tea” zoekt Snoh Aalegra het contrast niet op, maar leunt ze stevig door in de richting van de romantische ballade. De pianobegeleiding wekt de indruk dat het nummer al ruim dertig jaar oud is. Het is een kwestie van smaak of die ninetiessfeer eerder retro of meer belegen is. Tekstueel overstijgt het evenmin de conventies van het liefdeslied, maar gelukkig kan Snoh Aalegra’s soulstem niet vervelen. Ze klinkt soms werkelijk zoals Michael Jackson, terwijl ze op andere momenten de vergelijkingen met Sade alle eer aandoet. Nieuws over een vierde album werd nog niet bevestigd, maar met deze nieuwe single zijn de geruchten nu verder opgezweept.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Charlotte Day Wilson - "Forever" (feat. Snoh Aalegra)

Ben je fan van hemelse zang en rustige, sfeervolle muziek? Dan is Charlotte Day Wilson iets voor jou. De Canadese artieste is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single EXO - "Hear Me Out"

Nog tien dagen wachten en dan is het zo ver: de komst van het nieuwe album van EXO. Exist komt als een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tyler, The Creator - "DOGTOOTH"

Het is ondertussen alweer eventjes geleden sinds we voor het laatst nieuwe muziek van Tyler, The Creator kregen. Zijn laatste album CALL ME…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.