Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A$AP Rocky – “Same Problems?”

©CPU – Chris Stessens

Het Amerikaanse woelwater A$AP Rocky is de laatste tijd heel wat broodkruimels aan het lossen in de aanloop naar zijn nieuwe album DON’T BE DUMB. Over de tracklist en de releasedatum doet hij jammer genoeg nog wat geheimzinnig, maar er is wel nog eens een nieuwe single. Zijn laatste echte wapenfeit dateert inmiddels van 2018, al bleef Rocky wel zijn productieve zelve. Zo werd hij in mei voor het eerst vader en trok hij even door Europa voor een resem festivals en shows als special guest van Red Hot Chili Peppers. In al die drukte is rust ook wel eens welkom en daar zorgt hij voor met “Same Problems?’.

Het gebeurt niet vaak dat mainstream hiphopartiesten aan zelfreflectie doen in hun muziek en daarom voelt “Same Problems?” als een aangename verademing. De gelaagdheid in de zweverige instrumentatie is verfijnd genoeg om Rocky’s stem extra in de verf te zetten. Daarvoor zorgt trouwens ook een dun laagje autotune die zijn woorden nog net iets meer doet nazinderen. Ondanks dat er weinig energie in de track zit, blijft het nummer wel boeiend door de sterke verses. Het refrein is dan weer behoorlijk repetitief, maar net dat zorgt voor een grootsere indruk. “Same Problems?” is een goed tussenstuk dat binnen de context van zijn vierde album ongetwijfeld nog meer indruk zal maken dan dat het nu al doet.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1772 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A$AP Rocky - "Shittin' Me"

A$AP Rocky staat nog maar eens in de picture. Deze keer echter niet met een nieuw schandaal of zijn relatie met Rihanna,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Yung Lean - "Lazy Summer Day" & "Chinese Restaurant"

Yung Lean rust niet op zijn lauweren en heeft alweer vers materiaal klaar. De Zweedse rapper was een van de eerste artiesten…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Danger Mouse & Black Thought - Cheat Codes (★★★★): Zwaargewichten bundelen hun krachten en telefoonboekje

Black Thought, het alias van Tariq Luqmaan Trotter, kennen we al bijna 35 jaar als bezieler en voornaamste lyricist van The Roots….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.