Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tyler, The Creator – “DOGTOOTH”

©CPU – Freya Goossens

Het is ondertussen alweer eventjes geleden sinds we voor het laatst nieuwe muziek van Tyler, The Creator kregen. Zijn laatste album CALL ME IF YOU GET LOST dateert namelijk van juni 2021. Hoewel de Amerikaan in de tussentijd opdook op nummers van Pharrell Williams en Rex Orange County, was er van nieuw solomateriaal geen sprake. Gelukkig komt daar verandering in, want Tyler, The Creator heeft een verlengstuk voor die laatste langspeler aangekondigd genaamd CALL ME IF YOU GET LOST: The Estate Sale. Hier staan een hoop songs op die de oorspronkelijke versie van CALL ME IF YOU GET LOST niet haalden, maar het zijn wel liedjes waar de rapper naar eigen zeggen trots op is en daarom met de wereld wil delen. Vandaag krijgen we met “DOGTOOTH” alvast de eerste voorgeschoteld!

Nu de zomertijd is ingegaan en het buiten wat langer licht is, verlangen we naar muziek die die lentekriebels versterkt. “DOGTOOTH” doet dat in ieder geval perfect. Met een zomerse, groovy beat die perfect in het verlengde ligt van wat we op CALL ME IF YOU GET LOST al hoorden, haalt Tyler, The Creator de zon naar onze woonkamers. Het nummer is bijna drie minuten aan pure opschepperij over Tylers dikke wagens, goede stijl, prestaties in bed en knappe vriendin die lijkt op Kelis en actrice Zazie Beetz. Bij veel andere artiesten zouden we onze ogen rollen om dit haantjesgedrag, maar niet bij Tyler, The Creator. De man heeft een gigantische gunfactor en barst van het charisma, wat ook weer van “DOGTOOTH” afdrupt. Kortom, een ideaal nummer om deze lente op repeat te hebben staan!

CALL ME IF YOU GET LOST: The Estate Sale verschijnt aanstaande vrijdag 31 maart.

Instagram  / Facebook / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

254 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Snoh Aalegra - "Sweet Tea"

Snoh Aalegra serveert haar nieuwe single “Sweet Tea” speciaal voor wie van mening is dat de liefdesliedjes van Michael Jackson het beste…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pharrell Williams - "Cash in Cash Out" (feat. Tyler, The Creator & 21 Savage)

Pharrell Williams is een levende legende binnen de muziekwereld. Er lijkt werkelijk niks te zijn dat hij niet kan. Ook 2022 is…
InstagramLiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2022 (Weekend 1): Emotionele rollercoaster

Zoals bij ieder festival deze zomer was het ook bij Primavera Sound twee jaar geleden dat ze nog eens van jetje konden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.