Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Mura Masa ft. Damon Albarn – “Blu”

Gisteren kregen we van Mura Masa nog een samenwerking met Christine and the Queens (“Second 2 None”) voorgeschoteld en vandaag komt het producer/wonderkind al af met nog een nieuwe single: “Blu”. Deze keer een project met Damon Albarn, ook wel gekend van Gorillaz en Blur. De collab kwam er nadat de twee heren samenzaten om een rol voor Mura Masa op de nieuwe Gorillaz plaat te bespreken. Uiteindelijk draaien de rollen zich om en komt Damon Albarn op het debuutalbum van Mura Masa te staan, dat midden juli uitkomt.

“Blu” is niet wat we van Mura Masa gewoon zijn. De beats zijn zachter en trager. Het dansgehalte daalt, maar de aanstekelijkheid is van hetzelfde kaliber als zijn andere songs. Het lied schreef Alex Crossan (a.k.a. Mura Masa) voor zijn vriendin en het iets rustigere ritme maakt het dan ook net allemaal iets romantischer en meliger. Maar dankzij de door autotune gemechaniseerde stem van Damon Albarn en de frisse eenvoudige beats, weet Mura Masa zijn hoog coolness gehalte te behouden.

Op 14 juli komt de langverwachte debuutplaat uit, benieuwd of hij ondertussen nog enkele teasers dropt.

30 juni 2017

About Author

Laura Ramos


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief