Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Liars – “Cred Woes”

Photo by Zen Sekizawa

Onlangs kondigde de Britse band Liars hun terugkeer aan met een reeks van 23 cryptische snippets op YouTube. Elke video kreeg een letter en vormde zo de titel van hun nieuw album Theme From Crying Fountain of kortweg TFCF. Om hun comeback kracht bij te zetten, krijgen we nu een eerste single “Cred Woes”.

Voor dat nieuwe album moet de band het wel zonder stichtend lid Aaron Hemphill doen, die de band verliet. Misschien daarom dat frontman Angus Andrew alleen in een trouwkleed op de cover staat. Aan hun sound is evenwel niet veel veranderd. Een lepe drumbeat en een simpel keyboard vormen de basis van “Cred Woes”. ‘There’s acoustic guitar all over this record! How ridiculous is that?’ vertelde Andrew over het nieuwe album, maar op de nieuwe single horen we vooralsnog geen spoor van gitaren, laat staan akoestische. Ook zonder weten ze toch te boeien.

Theme From Crying Fountain verschijnt op 29 augustus en dat album komt Liars voorstellen op 10 november in de Botanique en op 11 november tijdens Sonic City in Kortrijk.

TFCF:
01 The Grand Delusional
02 Cliché Suite
03 Staring At Zero
04 No Help Pamphlet
05 Face to Face With My Face
06 Emblems of Another Story
07 No Tree No Branch
08 Cred Woes
09 Coins in My Caged Fist
10 Ripe Ripe Rot
11 Crying Fountain

 

29 juni 2017

About Author

Jasper Verfaillie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief