Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single PVRIS – “What’s Wrong”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single PVRIS – “What’s Wrong”

Op het nieuwe album van PVRIS , All We Know Of Heaven, All We Need Of Hell, is het nog even wachten (tot 4 augustus). Om ons toch niet volledig op onze honger  te laten zitten, lost het trio een nieuwe single: “What’s Wrong”. Samen met eerder uitgebrachte single “Heaven” komt de teller van nieuw materiaal op twee te staan. Met deze indicaties kunnen we één ding wel zeker stellen; een feel good plaat wordt het niet.

We merken meteen dat PVRIS, net zoals op hun vorige single, de eerder veilige en makkelijk toegankelijke richting prefereert in plaats van echt te durven experimenteren. Hun sound is minder explosief dan voorheen en het nummer lijkt vakkundig uitgebalanceerd wat dan ook weer in een meer mature sound resulteert. De scheurende gitaren van weleer werden ingewisseld voor meer elektronische elementen, maar blijven wel steeds subtiel op de achtergrond aanwezig, zij het meer in een poppy setting. Dit alles blijft natuurlijk wel vakkundig omhuld met een duistere toets die nablijft bij alles wat PVRIS nu éénmaal aanraakt of creëert. Dus what’s wrong met dit nummer? Bitter weinig eigenlijk als u het ons vraagt.

Wie PVRIS aan het werk wil zien, kan deze zomer naar de festivalweide van Pukkelpop afzakken. Daar spelen ze namelijk op zaterdag 19 augustus in de Marquee. Voor wie Pukkelpop niet haalt (onze excuses aan de studenten met herexamens), wat meer geduld heeft of de band liever in een zaal ziet, is er ook nog een optie later in het jaar; PVRIS speelt op zondag 19 november in de Trix te Antwerpen.

Site / Facebook / Instagram / Twitter

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single PVRIS - "GOOD ENEMY"

Een kleine tien jaar na hun debuutplaat White Noise en alweer drie jaar sinds hun laatste Use Me bereidt PVRIS zich volop voor om hun vierde…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview PVRIS: 'Vooral na de lockdown is het makkelijk om het gevoel te hebben dat kunst er niet toe doet'

Niet elke band slaagt erin om doorheen de jaren relevant te blijven klinken, maar de Amerikaanse poprockgroep PVRIS brengt nu al meer…
LiveRecensies

PVRIS @ Kavka Zappa: PVRIS is (still) burning!

Uitstel is geen afstel. Onder dat motto trokken we gisteren naar de Kavka Zappa om de Amerikaanse poprockgroep PVRIS aan het werk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.