Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single PVRIS – “What’s Wrong”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single PVRIS – “What’s Wrong”

Op het nieuwe album van PVRIS , All We Know Of Heaven, All We Need Of Hell, is het nog even wachten (tot 4 augustus). Om ons toch niet volledig op onze honger  te laten zitten, lost het trio een nieuwe single: “What’s Wrong”. Samen met eerder uitgebrachte single “Heaven” komt de teller van nieuw materiaal op twee te staan. Met deze indicaties kunnen we één ding wel zeker stellen; een feel good plaat wordt het niet.

We merken meteen dat PVRIS, net zoals op hun vorige single, de eerder veilige en makkelijk toegankelijke richting prefereert in plaats van echt te durven experimenteren. Hun sound is minder explosief dan voorheen en het nummer lijkt vakkundig uitgebalanceerd wat dan ook weer in een meer mature sound resulteert. De scheurende gitaren van weleer werden ingewisseld voor meer elektronische elementen, maar blijven wel steeds subtiel op de achtergrond aanwezig, zij het meer in een poppy setting. Dit alles blijft natuurlijk wel vakkundig omhuld met een duistere toets die nablijft bij alles wat PVRIS nu éénmaal aanraakt of creëert. Dus what’s wrong met dit nummer? Bitter weinig eigenlijk als u het ons vraagt.

Wie PVRIS aan het werk wil zien, kan deze zomer naar de festivalweide van Pukkelpop afzakken. Daar spelen ze namelijk op zaterdag 19 augustus in de Marquee. Voor wie Pukkelpop niet haalt (onze excuses aan de studenten met herexamens), wat meer geduld heeft of de band liever in een zaal ziet, is er ook nog een optie later in het jaar; PVRIS speelt op zondag 19 november in de Trix te Antwerpen.

Site / Facebook / Instagram / Twitter

Related posts
InstagramLiveRecensies

Fall Out Boy @ Vorst Nationaal: Als een kind in een speelgoedwinkel

Het verhaal van Fall Out Boy is er eentje met grote dalen en hoge hoogtes. De Amerikaanse band is er weliswaar in…
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #41

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single PVRIS - "EVERGREEN"

PVRIS is misschien voor velen nog een verborgen parel, maar de Amerikaanse poprockband weet al tien jaar lang muziek uit te brengen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.