Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Van Jets – “Boy To Beastie”

Ze komen uit Oostende, maken fijne indie pop met een catchy beat en zijn helemaal terug. The Van Jets vuren voor het eerst sinds Welcome To Strange Paradise uit 2015 terug nieuwe muziek op ons af. “Boy To Beastie” heet het liedje en het ligt helemaal in het verlengde van die plaat. Het klinkt even opgewekt en wij worden er alvast instant vrolijk van. Nieuwe muziek kon ook niet op zich laten wachten want op 19 augustus speelt de band op Pukkelpop, en deze nieuwe zal daar hoogstwaarschijnlijk passeren.

Het begint allemaal met een gitaarintro die een lekker tempo in het nummer brengt waarna Johannes Verschaeve zijn stem invalt en de drums uiteindelijk de volledige melodie bepalen. Al meteen voel je dat het goed zit met dit nummer, want de instrumenten werken aanstekelijk en het is moeilijk om stil op te blijven staan. Eens het refrein er dan aankomt, weet je dat het een meezinger moet worden. De ettelijke “oh oh ooh’s” blijven op je trommelvlies gebrand en niet veel later is het zeker dat ook “Boy To Beastie” weer een lekker Van Jets nummertje is. De instrumentale explosie op het eind van de song, brengt er nog wat chaos in om het helemaal sterk te maken. Fijn liedje dat we sowieso nog veel zullen horen op de radio deze zomer.

Facebook / Twitter / Instagram

3551 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Brihang, Fatima Yamaha, Wunderhorse en meer voor Pukkelpop 2023

De festivalzomer komt elke dag een beetje dichterbij en steeds meer festivals zijn hun line-up uit de doeken aan het doen. Pukkelpop…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Johannes Is Zijn Naam: 'Zonder die 15 jaar ervaring had ik nooit alleen op een podium durven staan'

Na een jarenlange ervaring als frontzanger van The Van Jets staat Johannes Verschaeve nu voor het eerst alleen op het podium. Omringt…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult aan met XINK, Ethel Cain, sor, DIRK. en meer!

Na een korte pauze in het aankondigen van nieuwe namen, was de organisatie van Pukkelpop vorige week helemaal terug met gloednieuwe aanvullingen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.