LiveRecensies

J. Bernardt @ PIAS: Zwetende dertiger

LiveRecensies

J. Bernardt @ PIAS: Zwetende dertiger

Uiteraard zou het hele publiek “Happy Birthday” zingen. En uiteraard zouden wij dat noteren, want Jinte Deprez liet zijn dertigste verjaardag gisteren niet onopgemerkt voorbijgaan. Zijn oorspronkelijke plan was om op die dag zijn debuutplaat uit te brengen, maar omdat J. Bernardt het niet zo nauw neemt met deadlines, komt die pas uit op 16 juni. Dan maar een optreden bij zijn platenlabel PIAS, die het niet nodig vonden de airco aan te zetten en de hele zaal zo uit alle aanwezige poriën zweette. O ja, ons haar was kletsnat. Maar J. Bernardt was er klets op.

Het duurde een halve “On Fire” eer de onwennigheid van het publiek verdween door de vette synths en ieders spieren aan de work-out van hun leven begonnen. Heer en meester waande Jinte zich, en gunde zijn publiek amper rustmomenten. Zelfs het rustige “The Direction” klonk opzwepend en deed ons zweet verder van ons lichaam druipen met harmonieuze ooh’s die ons helemaal in vervoering brachten.

Het publiek had een kroon voorzien voor hem, en hijzelf had voor RoomeR gezorgd als aperitief voor een feestelijke avond. Samen met diepe bassen, een zuivere stem die beheerster dan ooit klonk en gladde moves maakte het een steengoed optreden en toonde dat Jinte een rasperformer is. “Calm Down” kreeg de hele zaal aan het dansen en zinderde lang genoeg na tijdens het laid back “Motel” tot “Wicked Streets” los in ons gezicht ontplofte. We hebben gedanst. We hebben gezongen (mede dankzij de karaoke lyrics op zijn YouTube-clips). We hebben genoten.

Geen betere afsluiter dan “The Other Man”, waarbij Deprez de kans schoon zag met zijn aanwezige vrienden in het publiek te dansen en zo het hoogtepunt van de set te bereiken. Ondanks er geen voorprogramma was voorzien, deed bisnummer “My Own Game” ons vooral aan Adriaan Van De Velde’s Pomrad denken, waarin hij even de show mocht stelen met het betere elektronicawerk. Het vormde een goede cool down om op adem te komen om de kaarsjes uit te blazen. J. Bernardt bewees alweer de kracht van zijn soloproject. Het mag al eens vuiler dan Balthazar. Het mag al eens diep gaan. Die pauze van Balthazar mag nog even blijven duren.

Setlist:

On Fire
Lapse of Reason
The Direction
Calm Down
The Question
Running Days
Motel
Wicked Streets
The Other Man

Bis:

My Own Game

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single J. Bernardt - "Mayday Call"

Balthazar is al enige tijd een van de grootste bands van België en het vijftal heeft dan ook al heel wat hits…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Newmoon - Temporary Light (★★★★): Staren naar de wolken

De shoegazers van Newmoon zetten hun eerste stappen in 2014 met de erg sterke ep Invitation To Hold. Sindsdien werkten de Antwerpenaren…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

25 nieuwe namen voor Rock Herk met o.a. The Afghan Whigs, Therapy? en shame

Rock Herk viert dit jaar zijn veertigste verjaardag en dat zal het niet zomaar laten aan zich voorbij gaan. Nadat we in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.