Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hacktivist – “2 Rotten”

Britse rap/grime metal en Djent, het is een vrij onwaarschijnlijke combinatie maar toch slaagt Hacktivist erin om die genres perfect met elkaar te verweven. Na een stilte van bijna vijf maanden, zijn ze volledig terug van weggeweest. Na het vertrek van rapper Ben Marvin gingen ze onmiddellijk op zoek naar een vervanger en die hebben ze gevonden met Jot Maxi, die al eerder te horen was op “Rotten” van hun vorige album Outside the Box (2016) . Een ietwat verrassende keuze weliswaar, aangezien diens eigen werk een pak minder agressief klink dan de vocals van Marvin. Dit zou dus misschien een reden tot teleurstelling kunnen zijn in de nieuwe single “2 Rotten”.

Het begint met de typische Hacktivistklanken: de gedowntunede gitaren, een melodieuze riff en vrij eenvoudig drumwerk. Dan is het de beurt aan Jot Maxi om zich te bewijzen, en hij doet dat op meesterlijke wijze. De bars komen er aan een razende snelheid uit, gepassioneerder dan ooit. Af en toe wisselend met die andere rapper J Hurley en de meer zangerige vocals van gitarist Tim Beazley wordt het weer een stevige, kwaliteitsvolle song à la Hacktivist. Voeg daar nog een uitzonderlijk vette breakdown, typisch voor djent, aan toe en je kan dit makkelijk één van hun beste nummers tot nu toe noemen. We kijken alvast uit naar een volgend album.

Hacktivist komt op 18 juni naar ons land voor Graspop.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

 

1 juni 2017

About Author

Cedric Van Esbroeck


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief