Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hacktivist – “2 Rotten”

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hacktivist – “2 Rotten”

Britse rap/grime metal en Djent, het is een vrij onwaarschijnlijke combinatie maar toch slaagt Hacktivist erin om die genres perfect met elkaar te verweven. Na een stilte van bijna vijf maanden, zijn ze volledig terug van weggeweest. Na het vertrek van rapper Ben Marvin gingen ze onmiddellijk op zoek naar een vervanger en die hebben ze gevonden met Jot Maxi, die al eerder te horen was op “Rotten” van hun vorige album Outside the Box (2016) . Een ietwat verrassende keuze weliswaar, aangezien diens eigen werk een pak minder agressief klink dan de vocals van Marvin. Dit zou dus misschien een reden tot teleurstelling kunnen zijn in de nieuwe single “2 Rotten”.

Het begint met de typische Hacktivistklanken: de gedowntunede gitaren, een melodieuze riff en vrij eenvoudig drumwerk. Dan is het de beurt aan Jot Maxi om zich te bewijzen, en hij doet dat op meesterlijke wijze. De bars komen er aan een razende snelheid uit, gepassioneerder dan ooit. Af en toe wisselend met die andere rapper J Hurley en de meer zangerige vocals van gitarist Tim Beazley wordt het weer een stevige, kwaliteitsvolle song à la Hacktivist. Voeg daar nog een uitzonderlijk vette breakdown, typisch voor djent, aan toe en je kan dit makkelijk één van hun beste nummers tot nu toe noemen. We kijken alvast uit naar een volgend album.

Hacktivist komt op 18 juni naar ons land voor Graspop.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

 

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Little Simz - Sometimes I Might Be Introvert (★★★★★): Een hoogvlieger bloeit helemaal open

Hiphop is al lang geen mannenwereld meer, dat betoogt Little Simz nog het meeste van al. De Brits-Nigeriaanse hiphopartieste stond al jaren op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Spiritbox – “Hurt You”

Spiritbox is terug met hun nieuwe single “Hurt You”, maar pijn doet luisteren naar dit nummer zeker niet. Na het binnenhalen van…
AlbumsRecensies

Skepta - All In (★★½): Zeer wisselvallig project

Skepta mag zichzelf kronen als een van de bekendste rappers van Groot-Brittannië. Binnen het grimegenre heeft hij al even zijn visitekaartje afgegeven,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.