LiveRecensies

Shht @ Bonnefooi (Brussel): Zooitje ongeregeld

LiveRecensies

Shht @ Bonnefooi (Brussel): Zooitje ongeregeld

Gisterenmiddag om half vier spraken wij af met de mannen van Shht aan Muziekcentrum De Bijloke in Gent, om er te vertrekken richting hun allereerste AB-show in Brussel. Doordat er maar weinig interesse was in de headliner van de avond, Show Me That Body, werd het concert verplaatst naar het cafeetje naast de Ancienne Belgique, de Bonnefooi, waar de heren van Shht een onvergetelijke show speelden.

Bij onze aankomst aan De Bijloke lijkt iedereen vrij relaxed en vooral enorm enthousiast te zijn. Eens alles is ingeladen en iedereen in de auto’s geïnstalleerd, worden de eerste pintjes opengemaakt en klinkt de band op hun allereerste Brusselse avontuur. Van stress is hier absoluut geen sprake, integendeel. Bij aankomst aan de Bonnefooi merkt de band meteen op hoe smal het café is. Dit belooft een legendarische show te worden, spannend.

Na enkele gigantische pizza’s, wat rode wijn en enkele blikken Carapils, is het tijd om eraan te beginnen. Tegen alle verwachtingen in is het café toch wel goed vol gelopen en iedereen die aanwezig is, lijkt ook enorm enthousiast te zijn. Het eerste nummer gaat van start en het gigantische venster dat zich achter de band bevindt, trilt nu al mee op de kick van de basdrum. De sfeer zit meteen op en top en dat kan alleen maar goeds betekenen. Toch?

Het is moeilijk om te beschrijven wat hier effectief gaande is. Alle mensen die hier vanavond zijn, zijn mensen die op dezelfde golflengte zitten als de band en dus volledig snappen waar de band naartoe wilt. Iedereen apprecieert het ganse gebeuren en iedereen gaat er dan ook gewoon in mee. Heel wat buitenstaanders zouden dit waarschijnlijk maar niets vinden, en dit is ook net het unieke aan Shht. Als je hen niet snapt, dan boeit hen dat ook helemaal niet. Ze blijven hun eigen ding doen en dat siert hen. Vooral dan de auto-tune, fantastisch mannen!

Niet alle nummers die hier vanavond de revue passeren klinken allemaal even goed, daar moeten we eerlijk in zijn. Nummers zoals “Don’t Care”, “Life” en “Masterpiece” steken er met hoofd en schouders bovenuit, wat niet wilt zeggen dat de andere songs slecht zijn. Shht is een band in evolutie, een band die op bepaalde momenten nog wat op zoek is naar zichzelf en het is dan ook helemaal logisch dat je na één jaar nog geen set kunt afleveren die honderd procent perfect is.

De heren lijken zich in ieder geval wel goed in hun vel te voelen in het volgepakte café en laten zich dan ook zonder enige remming helemaal losgaan. Frontman Michiel krijgt opeens het geniale idee om op het balkon van het café te kruipen en twijfelt dan ook geen seconde om deze actie uit te voeren. Het is voor momenten als deze dat mensen hun huis of kot verlaten, dit is muziek in z’n eerlijkste vorm. Leuk om te zien.

Na een halfuurtje zweten en zeven nummers later komt de geniale set tot z’n einde. Het publiek is meer dan lovend en dat is ook wel helemaal terecht als je het ons vraagt. Shht speelde een oerdegelijke set, waardoor ze iedereen van begin tot einde wisten te boeien en te verzadigen met hun geniale muziek. Shht is een band die het volgens ons nog heel ver kan schoppen. Mensen die Shht nog niet kennen, ga zeker eens een kijkje nemen!

Facebook

Related posts
InstagramLiveRecensies

Loverman @ Trix (Bar): Aan de lippen gekluisterd

Het gaat ontzettend hard voor James de Graef. Hij schopt zichzelf gaandeweg tot meest liefdevolle man van België. Na een lange tijd…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Master Peace - "Brussels"

Het gebeurt niet vaak dat onze trotse hoofdstad wordt bezongen in een liedje, al zeker niet door iemand die niet over de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dean Blunt - "Rinsed" (feat. TYSON)

Dean Blunt is een van de meest mysterieuze figuren in de muziekwereld. Fans die zich verdiepen in zijn discografie, constateren al snel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.