Live

Sleaford Mods + Powell + Shame + Mark Wynn @ Botanique (Les Nuits): Zweterige uiting van woede

Op de zesde dag van Les Nuits passeerden de boze Britten van Sleaford Mods langs de Chapiteau en ze brachten enkele landgenoten met zich mee. Ondanks het feit dat onze beer Mark Wynn en Shame miste door vertragingen bij de NMBS, heeft hij toch nog met volle teugen genoten van de acts die hij wel gezien heeft.

De dj-set van de Britse producer Powell slaagde er in de weinige aanwezigen aan het dansen te krijgen en kon na afloop dan ook terecht op een uitgebreid applaus rekenen van zijn publiek. Tijdens zijn set was het echter enorm duidelijk dat iedereen liever nog even wou genieten van het zonnetje voordat de hoofdact, Sleaford Mods aan haar optreden begon.

Naar aanleiding van hun nieuwe album, English Tapas, is Sleaford Mods bezig aan een tournee door Europa, waarbij ze dag na dag schitterende shows afleveren en ook deze keer was het niet mis. Openen deden ze met het eerste nummer van dit album, “Army Nights”, dat al luidkeels meegeschreeuwd werd door de stampvolle Chapiteau. Ook ontstond er vooraan al een zweterige, kleine moshpit die gedurende heel de set standhield. Waar dj Andrew Fearn zich de hele tijd op de achtergrond hield en telkens met een enkele druk op een toets van zijn laptop de liedjes startte, liet zanger Jonas Williamson als een halvegare mafketel al zijn frustraties los op het publiek in typische Sleaford Mods-stijl.

Vervolgens brachten ze ons “I Can Tell” en “Britain Thirst”, nummers die alweer door het publiek zonder moeite meegezongen werden, waarna we terug een nummer van hun nieuwe album kregen: het extreem catchy “Moptop”. Ook de drie volgende nummers “Snout”, “Carlton Touts” en “Dull” vinden we terug op English Tapas, maar het publiek klaagde absoluut niet over de overvloed aan schijven uit dit geniale album. Het feit dat deze nummers ook iets dansbaarder zijn zal hier waarschijnlijk wel een rol in gespeeld hebben. Ook Williamson begon iets meer te bewegen en zijn vreemde gebaren werden nog energieker. Vrijwel iedereen in de tent kende het refrein van “TCR” en dit zorgde dan uiteraard ook voor een geweldige sfeer. De ondertussen kletsnatte moshpit bleef groeien en verder razen. De tijd kwam daarna voor alweer een nieuw nummer, “Time Sands”, dat iets melodieuzer en meer vocaal gebracht is, maar ook geen moeite bleek te zijn voor Williamson.

Gelukkig kwamen ook de fans van het eerste uur aan hun trekken met de nummers “Routine Dean” en “Jolly Fucker”, maar om te eindigen losten ze nog drie nummers van English Tapas: “Drayton Manored”, single “B.H.S” en “Cuddly”. De diehard fans weten dat een optreden van deze Britten onvolledig is zonder “Jobseeker”, waarop ze ons als eerste encore nummer trakteerden. Het werkelijke einde bestond uit de nummers “Tied Up In Nottz” en “Tweet Tweet Tweet”, waarna het uitgeputte publiek naar adem snakkend de tent verliet.

Setlist:

 1. Army Nights
 2. I Can Tell
 3. Britain Thirst
 4. Moptop
 5. Snout
 6. Carlton Touts
 7. Dull
 8. TCR
 9. Time Sands
 10. Routine Dean
 11. Jolly Fucker
 12. Drayton Manored
 13. B.H.S.
 14. Cuddly

Bis:

15. Jobseeker
16. Tied Up in Nottz
17. Tweet Tweet Tweet

Dit vind je misschien ook leuk:
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2021

2021 was wederom niet het makkelijkste jaar uit ons bestaan, maar de constante bleef gelukkig wel dat er ook in coronatijden heel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single shame - "Baldur's Gate"

Het is vandaag een doodnormale donderdagmiddag, dus dat is het uitgelezen moment voor de mannen van shame om nog eens uit het…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Les Nuits Botanique maakt eerste 65 namen bekend met o.a. Tommy Genesis, Mitski en DIIV

Het Brusselse concertwalhalla Botanique organiseert jaarlijks het geliefde festival Les Nuits, waarbij in vier zalen de meest uiteenlopende artiesten het beste van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.