Muzieknieuwtjes

Lokale Helden: 12 plekken waar wij als de beren bij willen zijn

Muzieknieuwtjes

Lokale Helden: 12 plekken waar wij als de beren bij willen zijn

Pen 28 april maar neer in je agenda, want op deze mooie vrijdag worden gemeenten in Vlaanderen en Brussel overrompeld door lokaal talent. Poppunt lanceert voor de tweede keer Lokale Helden, ditmaal met meer dan 1400 optredens. Hoe dat eruit ziet? Zo’n 460 podia verspreid over 188 gemeenten, met pakweg 1000 lokale bands, dj’s en andere artiesten. Een muzikale hoogdag als deze laten wij niet zomaar passeren, dus we steken de klauwen uit de mouwen en selecteren onze favoriete plekjes.

West-Vlaanderen


Frie Maline presenteert Amazumi & Vloedt @ Oostende

De Zwerver en Jong Oostende hebben een mooi Oostends ensemble verzameld. Ken je Sam David al? Onder de noemer Vloedt brengt hij Nederlandstalige muziek in een elektronisch jasje. De hiphop van eigen bodem komt dan weer van Amazumi, de Nieuwe Lichting-finalist. Afsluiten doet zaal Elysée met het rustige, fragiele Frie Maline.

Zaal Elysée • 21:00Gratis  • Meer info

Lokale Helden – Muziekstraat @ Kortrijk

Gedurende één avond smelten de Budastraat, Overleiestraat en Sint-Amandslaan samen tot een wervelende muziekstraat. Een stapconcert van de Koninklijke Muziekvereniging Sint-Jan vormt het startschot van 40 concerten op 14 verschillende locaties. Voor ieder wat wils, van Kortrijkse hiphop tot folk.

Budastraat, Overleiestraat, Sint-Amandslaan • 18:30Gratis • Meer info

Oost-Vlaanderen


9 lokale helden voor 9 jaar Café De Loge @ Gent

Café De Loge ontvangt voor de gelegenheid niet zes, maar negen lokale helden. En dat allemaal omdat het café binnenkort negen kaarsjes mag uitblazen. Gabriel Ríos mocht, vanwege zijn Gentse verleden, de kandidaten kiezen uit een vi.be-lijst met zo’n vijftig deelnemers.

Café De Loge • 20:00Gratis • Meer info

Gentse Helden @ Gent

Het zou Gent niet zijn zonder een kroegentocht. Twee vriendinnen, Lisa Van de Cauter en Lynn Claus, kwamen met het plan op de proppen om enkele Gentse cafés rond Sint-Jacobs te vullen met lokaal talent. Vier cafés en vier bands, die elk zelf nog een nummer van hun eigen favoriete Gentse artiest mogen coveren. Wie de tocht afmaakt, krijgt gratis toegang tot de slotshow van Rumours in Trefpunt.

L’Enfant Terrible, The Cover, Afsnis en Trefpunt bij Sint-Jacobs • 19:00Gratis • Meer info

Vlaams-Brabant


Opwijk Ontploft @ Opwijk

Nijdrop en de gemeente Opwijk gaan voor een breed palet van streektalent. Niet alleen muzikanten, maar ook andere jonge creatievelingen – zoals dansers, goochelaars, poëten en comedians – mogen het podium op. Van beatboxers en kortfilms tot DJ’s, leef je uit!

Nijdrop • 19:00Gratis • Meer info

Where Beer and Chocolate Meet Music @ Dilbeek

Dilbeek weet van aanpakken en combineert optredens met bier en chocolade. In microbrouwerij Angerik mag je proeven van streekbier Dilleke, pralines van de Dilbeekse Chocolatier Valentino en muzikale combo’s van Academie Dil’Arte. Dat smaakt naar meer!

Brouwerij Angerik • 20:005 euro • Meer info

Limburg


Secret Pré Groezrock Show @ Ham

Op de vooravond van Groezrock valt er nog een geheim feestje te rapen. Vijf hardcore- en punkbands zullen het podium bestijgen in een krap zaaltje. Zowel lokale (Pas De Chance) als internationale (LineOut, Red City Radio, Belvedere, Stick To Your Guns) zwaargewichten komen aan bod.

Buurthuis Genendijk  18:00€8 • Meer info

Run The City @ Herk-de-Stad

De leerlingen van de Sint-Martinusscholen hebben een loopparcours klaar waarlangs je lokaal talent kunt bewonderen. Het traject stuurt de lopers doorheen het Wendelenhuis, de kerk, het gemeentehuis en de bibliotheek. Wie geen sportliefhebber is, kan gewoon aansluiten bij de finish. Daar wacht nog een muziekfestival met talrijke Herkse artiesten.

Sint-Martinusscholen • 18:00Gratis • Meer info

Antwerpen


Lokale Helden – Finale + Felix Pallas @ Schoten

In Schoten zijn acht Lokale Helden aan het strijden voor een finaleplaats. Drie finalisten mogen jury en publiek een laatste keer proberen te verstommen in De Kaekelaar. Ze vormen meteen ook het voorprogramma van Felix Pallas, het zwoele elektronische popproject van Simon Nuytten (zanger/gitarist Bazart). En of het daar gaat stomen!

De Kaekelaar • 19:00€4 vvk / €6 kassa • Meer info

Lokale Helden – Urban Talent Showcase @ Borgerhout

In Borgerhout lusten ze wel wat urban en hiphop. Trix en De Branderij pikten vijf acts uit dat talentvolle nest, die mogen schitteren op een showcase-avond. Onder andere David Jahmill en Y.B Hustle staan garant voor een royaal urbanfestijn.

TRIX • 19:00Gratis • Meer info

Brussel


Ça vient de chez nous @ Etterbeek

Brusselse rapper G.A.N. steekt z’n schouders onder een project dat diversiteit en multiculturaliteit eert. Brusselse muziek, dans en beeld brengen met trots verschillende culturen, wijken en talen samen. Een rijkelijk gevulde line-up met dance crew Jeny Bsg, het soulvolle Lous & The Yakuza en een laatste performance van G.A.N. himself.

GC De Maalbeek • 19:005 euro • Meer info

Festival 1001 Kleuren @ Elsene

In het hartje van de Brusselse Matongé-wijk bevindt zich het Vlaams-Afrikaans Huis Kuumba. Festival 1001 Kleuren is voorzien van heel wat exotische klanken en kanjers uit alle windstreken. Om het festival extra te kleuren, is er een verse en traditionele wereldkeuken.

Kuumba • 00:00Gratis • Meer info

Dit was slechts een greep uit het brede assortiment, de volledige lijst vind je hier.

Poppunt: Facebook | Site
Lokale Helden: Site

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bazart & Guusje - "Blijf Nog Even Hier"

Het was een mooie week voor de fans van Bazart, want naast het feit dat ze in blijde verwachting waren van een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Boskat - "Stick To Your Guns"

De toekomst ziet er steeds rooskleuriger uit voor Boskat. Het Antwerpse duo mocht eind vorig jaar een uitverkochte Trix opwarmen voor een…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Alabaster DePlume, STAKE, Whispering Sons en meer naar Boomtown!

Van 14 t.e.m. 23 juli wordt Gent het epicentrum van kunst en cultuur. Tijdens de eerste zeven dagen van de Gentse Feesten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.