Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Seether – “Nothing Left”

Het is nu nog minder dan een maand voor het album Poison the Parish van de Zuid-Afrikaanse grungeband Seether uitkomt op 12 mei en opnieuw verblijden ze ons met een geweldige nieuwe single: “Nothing Left”. Na de vorige singles “Let You Down”, waar we al konden genieten van de vervormde stem van zanger Shaun Morgan, en “Stoke The Fire”, waarin de magnifieke screams uit hun begintijd als Saron Gas terugkeerden, werd het al overduidelijk dat ze met dit album terugkeren naar hun hevige roots. Na de twee iets meer commerciële albums Holding Onto Strings Better Left to Fray (2011) en hun meest recente Isolate and Medicate (2014) laten ze nu uit de drie singles blijken dat Poison the Parish terug een stevig grunge album zal zijn.

“Nothing Left” begint met een vette gitaarrif die doorheen heel de single te horen is. De zang van Shaun Morgan verraadt niet onmiddellijk dat dit een zwaarder nummer wordt, tot de chorus begint met een oorverdovende scream, zoals we die vaak hoorden op hun debuutalbum Fragile (2000). Naarmate het nummer vordert, wordt het steeds harder en steviger, al is er wel even een iets zachter stukje, gevolgd door een gitaarsolo, waarna het nummer terug in alle hevigheid ontploft.

Facebook / Twitter / Website

Related posts
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview King Hiss: 'We zijn een band die altijd z'n eigen verhaal creëert.'

Eind vorige week vernamen we het droevige nieuws dat de Kortrijkse stonermetalband King Hiss na tien jaar een punt zet achter haar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bully - "Just For Love"

Voor we Alicia Bognanno leerden kennen als de frontvrouw van Bully, liep ze stage in de studio van legendarische producer Steve Albini….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single the RG's - "Slave Patrol"

The RG’s is een driekoppige rockband uit West-Vlaanderen en combineert een nonchalante vorm van rock met grunge. Nu hebben ze ook wat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.