Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gorillaz – “Let Me Out”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gorillaz – “Let Me Out”

Nog drie weken en dan verschijnt het lang verwachte vierde album van Gorillaz. De Britse cartoonband rond Blurfrontman Damon Albarn weet wel de aandacht en hype vast te houden. Want na de albumaankondiging, de vier simultaan gedropte singles en de pop-up spookhuizen in Berlijn, New York en Amsterdam, heeft de band nu een zesde single klaar. “Let Me Out” is net als bijna alle nummers op het nieuwe album een samenwerking. Dit keer horen we Pusha T en Mavis Staples, die respectievelijk de strofes en de refreinen voor hun rekening nemen. Tussendoor hoor je de lepe stem van Damon Albarn (2D) die alles aan elkaar lijmt.

Opnieuw een volbloed hiphoptrack dus, al weet Gorillaz het hier ook zich te onderscheiden. We weten nog niet hoe, maar op een of andere manier kruipt ook deze nieuwe song onder onze huid. De fluisterstem die “Let Me Out” prevelt heeft op het einde zelfs iets onheilspellends. We kunnen haast niet meer wachten om de rest van het album te beluisteren.

Het album Humanz verschijnt op 28 april. Hun Spirit House installatie staat op 28-30 april in Berlijn en op 6 mei in Amsterdam.

Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Blur - The Ballad Of Darren (★★★½): Een aantal prachtnummers, te veel slepers

‘We have lost the feeling that we thought we’d never lose’, zingt Blur op “Barbaric”. Het slaat gelukkig niet op de groep…
InstagramLiveRecensies

Norah Jones, Mavis Staples, Laufey & Jon Muq @ Gent Jazz: Op z'n puurst

De vierde dag van Gent Jazz begon met wat vertraging, gezien de deuren van de festivalsite wat later dan verwacht open gingen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.