LiveRecensies

Future Old People Are Wizards @ Café Video: In trance

Holy wat een lange naam, eigenlijk worden ze als FOPAW afgekort. Een band uit het Gentse die op een vreemde manier muziek maakt met brutale synths, headbangende drumpartijen en catchy gitaarwerk en zonder je het beseft toch dat beetje vuile punkgevoel.

Dit concert was echt wel Last minute. Als vervanger van Shells waren ze wel evengoed of zelfs nog beter. Wij waren echter van de partij op dit last minute concert en het was echt wel BEREGOED.

Café video daverde bij hun vette songs zoals “Man with Bricks” waar Frontman Stijn Vanmarsenille in het publiek sprong en gestoorde moves begon te maken. Iedereen daverde mee door de brutale baslijnen van de vrouw achter de synths (Nele de Gussem). Wat een vrouw, haar synths maakten het plaatje helemaal af ondanks dat ze slechts een beperkte vierkante meter had, bewoog ze echt alle delen van haar lijf op de beats. Ook na een ongeval met de micro bleef ze gewoon in haar eigen wereldje en gaf ze alles. Dit versterkte de harde sfeer van het concert want het publiek ging helemaal mee.

Op het nummer “New Man” hadden we het gevoel dat drummer Sylvester Vanborm zijn drumstel naar de kloten wilde helpen. Hij gaf echter alles om toch boven die lage bassen te komen en dat lukte hem zeker weten. Allen die hier waren bevonden zich waarschijnlijk wel in een trance door de wervelende muziek van Future Old People Are Wizards. Niet super bekend in België, maar toch goed genoeg om te evenaren met bands als Kapitan Korsakov of Raketkanon. Recht uit het hart en met veel plezier naar het publiek toe.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Uma Chine - Screens

Uma Chine doet waarschijnlijk niet meteen een belletje rinkelen bij de meeste onder ons. Maar achter deze mysterieuze bandnaam zitten zes muzikanten…
Muzieknieuwtjes

Nieuwtjes van de week (19 maart - 25 maart)

Elke week verzamelen we de beste nieuwtjes, zo blijf je op de hoogte van wat er beweegt in muziekland. Deze week: een muzikale ridder, het einde…
LiveRecensies

Tonstartssbandht @ Café Video: experimenteel jammen

Met een half liter blik carapils in de hand trekken we in de gietende regen richting Café Video. Kwestie van toch al…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.