Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Uma Chine – Screens

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Uma Chine – Screens

Uma Chine doet waarschijnlijk niet meteen een belletje rinkelen bij de meeste onder ons. Maar achter deze mysterieuze bandnaam zitten zes muzikanten verscholen die waarschijnlijk wel gekend zijn bij het grotere publiek. De band werd gevormd door Nele De Gussem die we kennen van Future Old People Are Wizard. Daarnaast kreeg ze de steun van de zusjes Holail Mohamed (binti), Simon Raman (Ivy Falls), Niels Vermeulen (Jukwaa) en Koen Quintyn (St. Granson). Het muzikale debuut van Uma Chine kwam in juli 2017 tijdens de Gentse Feesten, daar verzorgden ze het voorprogramma van Mauro Pawlowski. Vandaag komt hun muzikale debuut online want ze brengen hun eerste single “Screens” uit.

De band is een mix van verschillende genres en dat is ook duidelijk terug te horen in de debuutsingle. Er is zowel een rauwe kant te horen vol psychedelische invloeden als een toegankelijke kant. Die toegankelijkheid heeft waarschijnlijk te maken met de opvallende meerstemmigheid. Het nummer raast voorbij als een geoliede machine, niet vreemd want Uma Chine is een afkorting voor Human Machine. Met “Screens” leveren ze alvast een debuutsingle die ons doet uitkijken naar meer.

Facebook / Youtube 

Related posts
InstagramLiveRecensies

Ivy Falls @ Kunstcentrum VIERNULVIER: Zomerse picknickmuziek

Ondanks dat Fien Deman in 2015 met de groep I Will I Swear werd uitgeroepen tot een van de winnaars van De…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Ivy Falls - Sense & Nonsense (★★★½): Toekomstvolle melancholie

Mooie liedjes duren vaak niet lang, maar de weg daarnaartoe soms wel. Dat is hoe we het parcours van Sense & Nonsense van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ivy Falls - "Golden"

Ivy Falls is zich stilaan aan het klaarmaken om haar debuutplaat, Sense & Nonsense, los te laten op de wereld. Fien Deman…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.