Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Uma Chine – Screens

Uma Chine doet waarschijnlijk niet meteen een belletje rinkelen bij de meeste onder ons. Maar achter deze mysterieuze bandnaam zitten zes muzikanten verscholen die waarschijnlijk wel gekend zijn bij het grotere publiek. De band werd gevormd door Nele De Gussem die we kennen van Future Old People Are Wizard. Daarnaast kreeg ze de steun van de zusjes Holail Mohamed (binti), Simon Raman (Ivy Falls), Niels Vermeulen (Jukwaa) en Koen Quintyn (St. Granson). Het muzikale debuut van Uma Chine kwam in juli 2017 tijdens de Gentse Feesten, daar verzorgden ze het voorprogramma van Mauro Pawlowski. Vandaag komt hun muzikale debuut online want ze brengen hun eerste single “Screens” uit.

De band is een mix van verschillende genres en dat is ook duidelijk terug te horen in de debuutsingle. Er is zowel een rauwe kant te horen vol psychedelische invloeden als een toegankelijke kant. Die toegankelijkheid heeft waarschijnlijk te maken met de opvallende meerstemmigheid. Het nummer raast voorbij als een geoliede machine, niet vreemd want Uma Chine is een afkorting voor Human Machine. Met “Screens” leveren ze alvast een debuutsingle die ons doet uitkijken naar meer.

Facebook / Youtube 

Related posts
LiveRecensies

Ivy Falls @ Handelsbeurs: Krachtig en ontwapenend tegelijkertijd

Ivy Falls, de band rond zangeres Fien Deman, bracht in november van vorig jaar een nieuwe ep The Light uit. Gisterenavond kwamen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ivy Falls - "Thunder"

Ivy Falls was een van de namen op de affiche van ons eerste Dansende Beren Festival, maar inmiddels stond ze ook al…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ivy Falls - "City"

Ivy Falls is de Gentse band rond zangeres Fien Deman. Deman was voordien ook al de frontvrouw van de orkestrale popband I…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.