Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Smashing Birds – “Time”

We zagen Smashing Birds al eens de revue passeren bij ons als filmpje van de week met hun eerste catchy nummer “We’re Still Just Animals”. Ook lieten ze al eens van zich horen onder de naam Hearst, een zijproject. Vandaag laten de birds naar aanloop van hun eerste EP een nieuw popbrouwsel los, genaamd “Time”.

Net zoals de eerste single is “Time” een uptempo indiepop nummer. De eighties invloeden zijn echter nog sterker te horen deze keer. Fonkelende melodieën op de keys tijdens de strofes lopen uit in een wijds refrein, de meerstemmigheid laat spontaan een sprankje geluk opborrelen in ons. De bijhorende clip geeft originele kijk op het concept tijd weer.

Op 18 april releasen Smashing Birds hun EP bestaande uit vier nummers geproducet door Reinhard Vanbergen (Das Pop, dEUS, School Is Cool,…). Deze indie vogels weten duidelijk waar ze mee bezig zijn, een groep om in de gaten te houden dus.

5 april 2017

About Author

Ik, Laurens Collier, muziekcriticus extraordinair


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief