Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Millionaire – “I’m Not Who You Think You Are”

Twaalf jaar is het geleden, toen bracht Millionaire de laatste plaat uit. Paradisiac uit 2005 werd nog geproduced door niemand minder dan Josh Homme. Daarna werd het stil omtrent de band rond Tim Vanhamel. Tot vandaag, waarin de band een nieuwe plaat aankondigt en er meteen een single bijgooit. Op 19 mei komt Sciencing uit, de derde plaat nog maar, en die werd opgenomen in Costa Rica. Toch ziet Tim Vanhamel dit niet als een comeback, maar eerder als een voortzetting. Wat het ook mag zijn, het is mooi om te horen dat de vertrouwde sounds niet naar de vuilbak zijn gebracht.

“Nasty, groovy en edgy: deze song bevat alle vertrouwde Millionaire-elementen. We’re back”, zo kondigt Vanhamel de single zelf aan. Wie zijn wij om hem ongelijk te geven? Het nummer werd in één take opgenomen en je voelt de ruwe klanken ervan afspringen. Dit maakt de song zo sterk, zo uniek en zo Millionaire. De video werd gemaakt door Jonas Govaerts en toont een meisje dat een goeie trip maakt, al is niets zoals het blijkt. De song is de perfecte soundtrack want het is trippy, laat angst leven en geeft het een vuile nasmaak. Millionaire is terug en daar zullen veel Belpop liefhebbers blij mee zijn.

Live kan je de band hier zien:

07/06 Botanique, Rotonde, Brussels, BE (release show) — on sale donderdag 10h
15/06 Point Ephémère, Paris, FR
16/06 Best Kept Secret, Hilvarenbeek, NL

Facebook / Twitter / Instagram

 

4 april 2017

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief