AlbumsRecensies

Seizoensklanken – DagxNacht (★★★★½): Bombastisch in z’n ingetogenheid.

Het is gebeurd, België heeft er een nieuwe muzikale trots bij. Het gaat hier om het Antwerpse duo Seizoensklanken, een band die net hun debuutplaat afleverde en dit zullen de meesten onder jullie wel geweten hebben. Met een mix van allerlei genres slagen ze erin om een uitermate sterk geheel te creëren, iets wat heel veel bands proberen, maar weinigen in slagen. Wij stellen jullie dan ook met heel veel plezier voor aan DagxNacht, de wondermooie debuutplaat van het geweldige Seizoensklanken.

In 2015 debuteerde Seizoensklanken met hun EP Metropool, waarmee ze meteen al heel wat mensen wisten te overtuigen. Nu, twee jaar later zijn ze terug met hun allereerste album, die hun voorgaande EP zonder moeite overtreft. Van zodra het eerste nummer “Benoe” van start gaat, merk je welke richting de plaat uitgaat. De muziek klinkt heel dansbaar, terwijl het evengoed als achtergrondmuziek kan dienen. Strakke beats, dansbare synhts en aanstekelijke gitaardeuntjes, wat moet een mens nog meer hebben?

Terwijl het openingsnummer nog heel energiek klonk, neemt “Ethel’s Dream” ons mee op een heel mysterieuze en laidback trip. Een trip waar alles heel erg spacy klinkt. Daarna is het weer tijd om uit onze roes te ontwaken met de nodige portie “Koffie”, een lied die de band vorige week nog online plaatste. Een betere titel voor het nummer konden ze in feite niet verzinnen. Of je nu een tas koffie drinkt of gewoon het nummer beluistert, het heeft zonder twijfel hetzelfde effect. Voila, nu we goed wakker zijn, wordt het misschien ook eens tijd om onze dag van het nodige portie “Licht!” te voorzien. Voor ons persoonlijk het beste nummer van het album.

We zitten ondertussen halverwege de plaat en zijn momenteel helemaal mee in de muzikale trip die Seizoensklanken ons aanbiedt. Je zou misschien denken dat instrumentale muziek snel verveelt, maar hier is dit zeker en vast niet het geval. Bij iedere song die we beluisteren, hebben we indruk dat beide heren zichzelf blijven heruitvinden. Geen enkele volgende seconde is voorspelbaar, wat het als luisteraar heel aangenaam en spannend maakt.

Zoals jullie ook wel weten, moet ieder album een single bevatten en dit hebben de heren van Seizoensklanken zeker niet over het hoofd gezien. Met “NxCHT” hebben ze een wereldhit op zak, een nummer die hoe dan ook nog heel wat deuren zal openen. “Orient” klinkt dan ineens weer een pak rustiger, maar heeft wel het leukste refreintje van de volledige plaat, kan het nog aanstekelijker?

Om af te ronden deelt Seizoensklanken nog twee ferme kopstoten uit. “Skycrapers” klinkt op momenten heel erg bombastisch, doordat de beats precies van heel diep lijken te komen. Het lijkt soms zelfs mechanisch. “Spectra(((“ doet ons dan nog even verlangen naar de zomer vanwege het heldere begin van de song. Seizoensklanken heeft ons letterlijk plat gewalst en laat ons eerlijk zijn, er zijn ergere dingen in het leven, toch?

Facebook/ Soundcloud/ Youtube

Related posts
AlbumsRecensies

LũpḁGangGang - Urban Detox (★★★½): Jonge wolven met grootse plannen

Vooraleer er nog maar sprake was van LũpḁGangGang speelden Anton, Miel, Lena en Rob samen in een coverband, waarin ze de funk en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single STIKSTOF - "L'Univers" (feat. Smahlo & Winne)

Dat de mannen van STIKSTOF de koningen van de Nederlandstalige hiphop zijn, konden jullie al lezen in onze recensie van hun optreden…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single JELTE - "Can't U Feel It"

JELTE is een Nederlandse songwriter en multi-instrumentalist die een hedendaags geluid wist te maken met invloeden uit de jaren 80, funk en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.