Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cardinals – “If I Could Make You Care”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Afkomstig uit de Ierse stad Cork, vormen Euan Manning, Finn Manning, Darragh Manning, Kieran Hurley, Aaron Hurley en Oskar Gudinovic samen Cardinals. Amper twee jaar geleden debuteerden de twintigers met single “Amsterdam”. Hun werk bestaat uit een unieke melange van alternatieve rock, folk, shoegaze en gothic, waarvoor het zestal duidelijk inspiratie uit de jaren tachtig en negentig haalt. Veel is er nog niet geweten over de band, maar ze slaagde er reeds in om de aandacht van landgenoot Grian Chatten (Fontaines D.C.) te trekken en een fijne set te geven op onder andere Left of the Dial. Met haar nieuwe single “If I Could Make You Care” kondigt het zestal aan dat ze op 7 juni met een zelfgetitelde ep komt.

De opbouw van het nummer vormt de belichaming van het gezegde ‘de kalmte voor de storm’. Het bijna zes minuten durende nummer begint met een simpel riffje, dat de tedere, rustgevende stem van frontman Euan Manning adequaat tot zijn recht laat komen. Met de songtekst, die vermoedelijk over een onbeantwoorde liefde gaat, stelt hij zich kwetsbaar op. Het atmosferische, intieme geheel krijgt na het eerste couplet gezelschap van een accordeon. Stilaan hangt de storm dreigend boven het hoofd te broeden. De hemel breekt uiteindelijk open wanneer de drums en gitaren zich in het samenspel voegen. Een explosieve gitaarsolo brengt een einde aan het tot nog toe vredevolle geheel, om daarna uit te monden in een dynamiek die Radioheadfans wel zou kunnen bekoren. De storm raast even door, om daarna terug plaats te maken voor de rust van voordien. De videoclip, die volledig zwart-wit is, is zeker de moeite waard om te bekijken; ze sluit uitstekend aan op het beeld dat wordt geschetst.

Mocht je Cardinals live aan het werk willen zien, kan je afzakken naar het Verenigd Koninkrijk. De band speelt er de hele maand mei in verschillende steden in Engeland, Ierland en Schotland. Op 7 juni verschijnt de eerste ep van Cardinals.

Instagram / Facebook / X (Twitter)

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DIIV - "Frog In Boiling Water"

De kogel was al even door de kerk: DIIV komt over een maand met een nieuw album. In maart stonden de New…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Paceshifters - "Aviator"

De Nederlandse band Paceshifters heeft de afgelopen vijftien jaar een behoorlijke livereputatie opgebouwd. Zo tourden ze met Wolfmother, maar stonden ze zelf…
LiveRecensies

Steve Gunn @ Trix (Bar): Kronkelende nevelslierten

Fans van het betere snarenwerk zijn al even vertrouwd met de muziek van Steve Gunn. De singer-songwriter groeide op in Pennsylvania en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.