Muzieknieuwtjes

50 nieuwe namen Pukkelpop 2017 met oa. Ryan Adams en The Shins

De line-up van Pukkelpop werd vandaag vijftig namen rijker. Daartussen zitten niet de minste. Zo krijgen we twee rootsrockers op donderdag met Ryan Adams en Strand Of Oaks. Ook niet te missen die dag is Sigrid, de toekomstige popzangeres die op SXSW hoge toppen scheerde. Daarnaast krijg je ook de kans om het grime wonder Stormzy aan het werk te zien en kunnen de fans van Oosterse muziek Omar Souleyman checken. Voor de liefhebbers van Belgische muziek geeft Pukkelpop je die dag Faces On TV en Glints.

Op vrijdag komen de Dewaele brothers nog eens langs maar dan voor een live-set van 2manydjs. Ook Nicolas Jaar presenteert die dag zijn magische electronica wereld net als Richie Hawtin. De vrolijke jongens van The Shins krijgen ook de kans om hun nieuwe plaat voor te stellen net als Tycho, die we al eerder live zagen. De zwoele soulpop van Sampha zal niet anders kunnen dan betoveren net als de stevige rock van The Amazons. Daarnaast zouden we jullie ook aanraden om Parquet Courts te checken voor wat ruig gitaargeweld.

Zaterdag komt er opnieuw een show van Jake Bugg op Pukkelpop, de Britpopper heeft er precies een klein abonnement. Daarnaast kan je ook ook indie rock van D.D Dumbo en Preoccupations zien en wat stevigere gitaren door Culture Abuse en Pvris. Dansen kan ook nog steeds en wel op de beats van onder meer Armand Van Helden, Black Sun Empire, Talaboman en Floating Points. Popzangeres Pixx doet het dan weer met haar vrolijke deuntjes. Ook voor de Belgen is er die dag weer iets te beleven met Cocaine Piss en Gruppo Di Pawlowski als uitschieters.

Op woensdag komt De Nieuwe Lichting langs want Kai Wén, Tamino en The Lighthouse zijn de eerste namen op die dag. Daarnaast zijn ondertussen meer dan de helft van de combitickets de deur uit, snel zijn is dus de boodschap. Tickets kopen kan op de site van Pukkelpop. Pukkelpop vindt plaats op 16, 17, 18 en 19 augustus in Kiewit, Hasselt.

De volledige opsomming met nieuwe namen vind je hier:

Woensdag 16/8

Kai Wén, Tamino, The Lighthouse

Donderdag 17/8

Donnie, Enter Shikari, Faces On TV, Frances, Glints, Jonna Fraser, Kraantje Pappie, Lunice, Mykki Blanco, Omar Souleyman, Peggy Gou, Ryan Adams, Sigrid, Strand of Oaks, Stormzy, Vakula, Youngr

Vrijdag 18/8

2manydjs live, Antal, Beesmunt Soundsystem, Halsey, Mondo Cozmo, Nicolas Jaar, Parquet Courts, Richie Hawtin Close, Sampha, STUFF., The Shins, The Amazons, Tycho

Zaterdag 19/8

Armand Van Helden b2b Jackmaster, Benji B, Black Sun Empire feat. MC LowQui, Broederliefde, Cocaine Piss, Culture Abuse, D.D Dumbo, Floating Points solo live, Gruppo Di Pawlowski, Ho99o9, Jackmaster, Jake Bugg, Pixx, Preoccupations, Pvris, Talaboman, Walshy Fire

3520 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult affiche aan met Osees, You Me At Six, The Aces, Mother Mother en meer!

Je moet jezelf altijd blijven overtreffen, moeten ze bij Pukkelpop gedacht hebben. Vorige week dropte het festival maar liefst zeventien nieuwe namen…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

boygenius, Compact Disk Dummies, Bombay Bicycle Club en 14 andere nieuwe namen voor Pukkelpop!

Zoals het intussen de gewoonte is geworden, lost Pukkelpop ook deze woensdag een handvol nieuwe namen voor komende editie. Dit keer komt…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult verder aan met 2manydjs, Tom Odell, Jessie Ware en meer!

Woensdag elf uur; dat betekent de laatste tijd telkens weer: een verse lading Pukkelpopnamen. En ook deze week dropt de organisatie een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.