Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Calicos – “Easy”

© Camille Mortier

Hoewel de zomervakantie al begonnen is, zijn de hete temperaturen jammer genoeg eerder zoek. Gelukkig bestaan er zulke bands die je meteen kunnen katapulteren naar die echte warme zomers. Neem nu Calicos. Op een zomerse zondag in april 2018 werden ze – toen nog onder de naam The Calicos – uitgeroepen tot een van de winnaars van Humo’s Rock Rally. Hun troef? Americana met een grote A. Na hun overwinning veroverde de groep in 2021 onze harten met debuutplaat The Soft Landing. Vorig jaar maakte het sextet via een nieuwe groepsnaam, en een vernieuwde bezetting, een comeback met nummers als “Comedown” en “Reliving”. Het goede nieuws blijft maar komen, want op 22 november brengt Calicos een tweede plaat uit. Wat we met zekerheid kunnen zeggen, is dat deze “Easy” erop zal staan.

Terwijl Calicos als groep blijft evolueren, verandert er aan hun typerende muziek gelukkig vrij weinig. De Antwerpse band hoeft nog steeds niet uit te pakken met loeiharde toeters en bellen om impact te maken. “Easy” begint tamelijk rustig, waardoor we een aangenaam gevoel ervaren alsof het een zwoele zomer is. Frontman Quinten Vermaelen geeft met zijn mooie timbre nog een extra dimensie aan het nummer. Calicos werd eerder al vergeleken met grote artiesten als Ryan Adams, Kurt Vile en The War On Drugs. De gelijkenissen met die laatstgenoemde groep komen vooral tot uiting in het refrein. Als laatste zorgt het intermezzo voor een nostalgisch en zorgeloos gevoel naar tijden waar je in zekerheid heel de dag in T-shirt kon rondlopen zonder schrik dat het opeens toch zou gaan regenen. “Easy” is al bij al het ideale nummer om in hectische tijden even tot rust te komen, te mijmeren over van alles en nog wat, of om even het vakantiegevoel in huis te halen.

Wie Calicos live aan het werk wil zien, kan in België tickets kopen voor hun shows in onder meer Het Depot, Trix, en de AB.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

59 posts

About author
Altijd muziek in de oren en meestal een chipje in de hand
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Cactusfestival (Festivaldag 3): Wegdromen aan het water

Het is nog nooit eerder gebeurd dat een festivaldag van het Cactusfestival zo snel uitverkocht was als deze zondag. Met alleen The…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Calicos - "In Motion"

Eind deze maand mag Calicos alweer drie kaarsjes uitblazen voor haar debuut The Soft Landing. En hoe kan dat beter gevierd worden…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Iron & Wine - Light Verse (★★★★): Van de koffiebar naar een zonnig terras

Schenk de lattes maar uit en steek de kandelaars aan: Iron & Wine is terug met een gloednieuw album vol sprankelende indiefolk….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.