Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single First Aid Kit – “You Are the Problem Here”


Het Zweedse duo First Aid Kit werkt momenteel aan een vierde plaat, maar pakt ter ere van Internationale Vrouwendag uit met een feministisch folknummer. Klara en Johanna Söderberg hebben oor voor het thema #BeBoldForChange en stellen de verkrachtingscultuur resoluut aan de kaak met “You Are the Problem Here”. Dat doen ze in een krachtig nummer, dat blaakt van woede en haat. Geen doorsnee First Aid Kit-single, maar een direct offensief. De pijnlijke lyrics treffen hard.

/When did you come to think refusal was sexy? Can’t you see the tears in her eyes. How did you ever think you had the right to put your entitled hands up her thighs?/

Hun statement klinkt even vastberaden: “Onze boodschap is klaar en duidelijk. Als je verkracht, ben jij het probleem. Niet alcohol en niet de zogeheten jongerencultuur. Jij bent het probleem. En je hebt altijd een keuze.” Het nummer eindigt dan ook met de onverbiddelijke conclusie /I hope you fucking suffer/.

“You Are the Problem Here” is te koop vanaf 10 maart, de opbrengst gaat integraal naar Women for Women International. Het nummer zal niet op het nieuwe album verschijnen.

Facebook | Instagram | Twitter | Site

 

 

8 maart 2017

About Author

Tine Verschueren


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief