Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single STAL – “Get Out”

Pierre-Marie Maulini, beter gekend als voormalig gitarist en keyboardspeler bij M83, brengt deze zomer een nieuwe EP uit met zijn soloproject STAL. Na het rondtouren en headlinen van festivals met M83 kwam Pierre-Marie in 2012 terug naar Parijs. Geïnspireerd om zich weer te focussen op zijn eigen muziek, begon hij te werken aan een project dat al snel STAL kwam te heten. Hij omschrijft het zelf als een fusie van electronica en cinematische post-rock met een pop kantje, waarin hij zich focust op het leven, zijn eigen leven en de mensen rondom hem.

Het nummer Get Out” focust zich op herinneringen uit zijn tienerjaren, het ruwe geluid van die periode en het gevoel van een onvoorspelbare jeugd. Hij was op zoek naar een organische, spontane sound. Het lijkt wel een liefdesbrief naar zijn eerste en eeuwige liefde voor gitaren.

De song begint met een scheurende gitaar, die je meteen al meeneemt naar een ruwer gevoel. Het onvoorspelbare van zijn jeugd, veronderstellen we. Daarna is het tijd om even weg te dromen tijdens de strofes, waarin je herinneringen uit de eigen jeugd op je voelt afkomen. Het refrein schudt je meteen weer wakker met zijn liefde voor gitaren, die je in dit nummer verschrikkelijk goed hoort. Na het tweede refrein krijg je even een adempauze, om vervolgens over te gaan naar een epische bridge die opbouwt naar een ontploffing. Na de chaos, komt de rust.

Alvast het perfecte voorsmaakje om menig muziekliefhebber uit te laten kijken naar zijn EP!

Instagram / Twitter / Website / Facebook / Youtube

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Pet Fox - "Imagine Why"

Indierockband Pet Fox is nog maar sinds 2018 muziek aan het maken, maar heeft toch al twee albums op de teller staan….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Manchester Orchestra - The Million Masks Of God (★★★★): Streven naar universele waardering

Als we aan een stuk of 5.000 mensen vragen waaraan ze het eerste denken als we het woord ‘Manchester’ zeggen, zullen de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Chills - "Worlds Within Worlds"

The Chills heeft hun naam niet gestolen want het Nieuw-Zeelandse gezelschap maakt al vanaf midden jaren ’80 slome, sympathieke en soms emotionele…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.