Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Mysterines – “Sink Ya Teeth”

© CPU – Senne Houben

Aan de overkant van de Noordzee krioelt het van succesvolle bands; het talent ligt er voor het oprapen. Eén van de muzikale pareltjes die op de Britse stranden liggen te blinken is een kwartet uit Liverpool genaamd The Mysterines. Vijf jaar geleden mochten we voor het eerst kennis maken met de alternatieve rockband. Sindsdien sierde ze talrijke touraffiches, waaronder die van wereldveroveraars Arctic Monkeys vorig jaar. Frank Carter & The Rattlesnakes neemt het viertal nu mee op zwier – eind februari kon je hun werk aanschouwen in de Ancienne Belgique. Om maar te zeggen dat het pad naar sterrendom zich gestaag voor The Mysterines uitspreidt. Kort voor het begin van de zomer legt de band dat pad verder aan met een nieuwe langspeler. Haar tweede album Afraid of Tomorrows verschijnt op 7 juni. In aanloop van de release losten frontvrouw Lia Metcalfe en haar metgezellen na “Stray” nu ook een tweede single: “Sink Ya Teeth”.

“Sink Ya Teeth” wordt in gang gezet met een ruige, ronkende riff dat het fundament vormt voor het volledige nummer. Even worden we terug naar hoe Royal Blood in haar beginjaren klonk gekatapulteerd. De lichte variaties die de riff krijgt tussen de verschillende strofes in geeft de song integraal een speelse touch. Het gebons van de drums verschaft het geheel een levendig ritme dat het ons moeilijk maakt om stil te zitten. In de songtekst verklaart Metcalfe met een hoorbare ellendigheid in haar stem ten prooi te zijn gevallen aan een oneerbiedige partner. Diegene is er zo goed in haar rond zijn vinger te winden, dat haar pogingen tot ontsnapping een tevergeefse moeite zijn: ‘You trap love under the glass / To keep me loving you’. Ze wordt gegijzeld in verstandhouding vol verslavend verlangen, maar wordt tegelijk benadeeld door een wringende pijn. De songtekst zit vrij simpel in elkaar met gelijkluidende strofes met slechts hier en daar kleine tweaks, maar die eenvoudigheid maakt de track er niet minder sterk op. Als de rest van Afraid of Tomorrows even goed in elkaar zit als deze potentiële hit, dan hebben we er vertrouwen in dat die heel wat triomf kan opleveren.

The Mysterines speelt de komende maanden met haar eigen headlinetour op onder andere het Amsterdamse London Calling-festival op 17 mei. Op 9 juni staat de band op het podium van Best Kept Secret. Komende herfst maken ze ook even de tijd om Kavka Oudaan te veroveren op 28 oktober.

Facebook / Instagram / X / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Crumb – AMAMA (★★★★): Koortsachtige zoektocht

Er zijn van die bands die niet gemaakt zijn voor overdag. Crumb is er zo eentje. Het is het type band dat…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lenny Kravitz – Blue Electric Light (★★★½): Vintage Kravitz met een scheut Prince

“Let Love Rule”, “Mr Cab Driver”, “Are You Gonna Go My Way?”, “Always On The Run”, “Fly Away”, “It Ain’t Over ‘Till…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pearl Jam – “Wreckage”

Pearl Jam reikt over generaties heen en denkt nog niet aan stoppen. Eddie Vedder gaat dan misschien niet meer in de stellingen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.