Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single High Fade – “The Jam”

Oh, wat zijn we fan van High Fade. Harry Valentino (gitaar/zang), Oliver Sentance (bas) en Calvin Davidson (drums/zang) hebben elk een kop die zo uit een seventies exploitatiefilm komt. Ze zijn gekleed alsof ze met hun auto door de vitrine van vintage klerenwinkel geknald zijn. Qua looks scoort dit trio uit Edinburgh dus hoge punten. Hun muziek doet mogelijk nog beter: funk, classic rock, disco en nog meer funk, gemixt in een blender die zo hard draait dat hij moeiteloos baantjes rond de aarde zou kunnen trekken.

Neem nu hun nieuwe single “The Jam”, een uptempo instrumentale motherfucker van twee minuten en vijftig seconden die je als volgt kan samenvatten: reverb, riff, bassolo, riff, gitaarsolo, riff, drumsolo, break, opbouw naar de riff, riff, apotheose. Deze zelfverklaarde ode aan Jimi Hendrix, Rush en Led Zeppelin vinkt bij ons alle vakjes af om met een zelfvoldane grijns te staan headbangen. Op een funky manier. Straf spul, dus.

De veroveringstocht van High Fade begon een paar jaar geleden op sociale media (waar anders?). Korte clips van de groep die op straat van jetje geven, stralen een opwinding uit die je in deze tijden al ver moet gaan zoeken. Korte adrenalineshots zijn het. Waarbij de virtuositeit van Valentino en Davidson perfect in evenwicht gehouden wordt door de snor van Sentance. In de zomer doen ze een tour in de UK. Wij bidden op onze beide knieën dat ze het Kanaal eens oversteken.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Crumb – AMAMA (★★★★): Koortsachtige zoektocht

Er zijn van die bands die niet gemaakt zijn voor overdag. Crumb is er zo eentje. Het is het type band dat…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lenny Kravitz – Blue Electric Light (★★★½): Vintage Kravitz met een scheut Prince

“Let Love Rule”, “Mr Cab Driver”, “Are You Gonna Go My Way?”, “Always On The Run”, “Fly Away”, “It Ain’t Over ‘Till…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pearl Jam – “Wreckage”

Pearl Jam reikt over generaties heen en denkt nog niet aan stoppen. Eddie Vedder gaat dan misschien niet meer in de stellingen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.