Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle LUWTEN – “Go Honey”

LUWTEN is de groep rondom liedschrijver Tessa Douwstra (Orlando, Wooden Saints). Ze maakt eigenzinnige folkliedjes met gevoel voor klank en ruimte voor elektronica. Soms klein en voorzichtig, soms groots en meeslepend. “Go Honey” is de eerste track van het zelfgetitelde debuutalbum, dat in het voorjaar verschijnt. Vorig jaar debuteerde LUWTEN op Grasnapolsky en verzorgde ze het voorprogramma van Eefje de Visser tijdens haar Benelux tour. Dit jaar is ze te zien op Eurosonic.

“Go Honey” heeft een glasheldere compositie doorweven met onverwachte geluiden. Door de kieren hoor je speciale niet alledaagse klanken. Douwstra lijkt voeling te hebben voor zowel zorgvuldig geconstrueerde popliedjes als voor toeval en improvisatie. Bij ons doet het bij momenten denken aan Agnes Obel maar evengoed invloeden van Laura Marling of Alt-J. Fragiele indie pop die uitblinkt op de unieke manier waarop de song tot stand komt. Het eindigt donker maar je blijft toch met dat opgewekt deuntje in het achterhoofd. LUWTEN moet je dit jaar duidelijk in de gaten houden.

Website / Facebook / Instagram / Twitter

3 januari 2017

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief