Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle LUWTEN – “Go Honey”

LUWTEN is de groep rondom liedschrijver Tessa Douwstra (Orlando, Wooden Saints). Ze maakt eigenzinnige folkliedjes met gevoel voor klank en ruimte voor elektronica. Soms klein en voorzichtig, soms groots en meeslepend. “Go Honey” is de eerste track van het zelfgetitelde debuutalbum, dat in het voorjaar verschijnt. Vorig jaar debuteerde LUWTEN op Grasnapolsky en verzorgde ze het voorprogramma van Eefje de Visser tijdens haar Benelux tour. Dit jaar is ze te zien op Eurosonic.

“Go Honey” heeft een glasheldere compositie doorweven met onverwachte geluiden. Door de kieren hoor je speciale niet alledaagse klanken. Douwstra lijkt voeling te hebben voor zowel zorgvuldig geconstrueerde popliedjes als voor toeval en improvisatie. Bij ons doet het bij momenten denken aan Agnes Obel maar evengoed invloeden van Laura Marling of Alt-J. Fragiele indie pop die uitblinkt op de unieke manier waarop de song tot stand komt. Het eindigt donker maar je blijft toch met dat opgewekt deuntje in het achterhoofd. LUWTEN moet je dit jaar duidelijk in de gaten houden.

Website / Facebook / Instagram / Twitter

2993 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Luwten - Draft (★★★★): Lichtvoetig huppelen tussen licht en donker

Steeds meer Nederlandse artiesten dippen hun tenen in ons Vlaamse muziekwereldje. Eefje de Visser en Sevdaliza kenden we al en nu staan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Luwten - "Sleeveless"

Als Luwten maakt de Nederlandse Tessa Douwstra eigenzinnige liedjes die bijzonder fijn in het gehoor liggen. In 2020 verscheen haar eerste ep…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kuusi - "Sneaky Maze"

Kuusi is een Fins woord dat zowel zes, dennenboom als jouw maan kan betekenen. Achter deze feeërieke artiestennaam schuilt zangeres Fien Druyts….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.